11:20 09.12.2017

Саакашвілі затримали на квартирі колишнього керівника поліції Луганської області

2 хв читати
Саакашвілі затримали на квартирі колишнього керівника поліції Луганської області

Екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі було затримано в п'ятницю в квартирі колишнього керівника Головного управління Національної поліції Луганської області Юрія Покиньбороди, повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"До відома ЗМІ. Полковник Юрій Покиньборода, на чиїй квартирі затримали без опору і постраждалих розшукувану і підозрювану особу-апатрида Саакашвілі, 5 місяців тому був звільнений з лав Національної поліції за скороченням штату", – написав А.Шевченко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" у суботу.

За його інформацією, Ю.Покиньборода "справді минулої зими очолював поліцію Луганської області, але наразі не є співробітником правоохоронних органів".

На сторінці в соцмережі "Фейсбу" Ю.Покиньборода оприлюднив відеозвернення, в якому підтвердив затримання в його квартирі М.Саакашвілі. Він стверджує, що не має відношення до арешту. Ю.Покиньборода також побоюється за своє життя. "Зараз я залишився на волі тільки тому, що вони розраховують на те, що мене хтось прибере в помсту за арешт Міші", – сказав він.

М.Саакашвілі затримали у Києві 8 грудня. Інкримінована йому частина друга статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Суд має обрати запобіжний захід для М.Саакашвілі протягом 72 годин.

У липні 2018 року президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства (у цей час політик перебував за межами України). 10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, які фактично прорвали кордон. 25 жовтня М.Саакашвілі заявив, що отримав документи від адміністрації президента України про позбавлення його громадянства і планує оскаржити це в суді.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) призначив на 21 грудня розгляд позову М.Саакашвілі до президента України П.Порошенка про визнання незаконним і скасування указу про припинення громадянства.

З 17 жовтня прихильники партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" проводять акцію протесту біля будівлі Верховної Ради. Наразі серед основних вимог – ухвалення закону про імпічмент президента.

5 грудня М.Саакашвілі затримали правоохоронці, але прихильники "звільнили" його з машини правоохоронців. Він був оголошений у розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА