15:32 09.12.2017

Мати Саакашвілі вважає незаконним затримання її сина в Києві

2 хв читати

Матір екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської обладміністрації та лідера української опозиційної партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" Гіулі Аласанія вважає, що її сина затримали в Києві незаконно.

"Його затримання абсолютно незаконно", – цитують у суботу грузинські ЗМІ заяву Г.Аласанії, яка зазначає, що влада України "при цьому ще має претензії" бути демократичними і прагнути до Євросоюзу.

За її словами, вона готова приїхати в Україну тільки, якщо це буде необхідно і її про це попросять. "За своєю ініціативою я не поїду, щоб не зашкодити. Як необхідно буде, так і зроблю", – сказала вона.

Коментуючи стан здоров'я М.Саакашвілі, Г.Аласанія заявила, що у неї мало інформації і вона знає лише, що він сильно застудився. При цьому вона не виключила, що у М.Саакашвілі може бути запалення легенів.

Раніше в суботу, як пишуть грузинські ЗМІ, дружина М.Саакашвілі Сандра Рулофс заявила, що вважає затримання її чоловіка у Києві "політично мотивованим".

"Йому погрожували з того моменту, як близько року тому він перейшов в опозицію. Незважаючи на ці загрози він все одно вирішив повернутися з Польщі в Україну і продовжити боротьбу", – цитують ЗМІ дружину екс-президента Грузії.

С.Рулофс вважає, що метою влади України є змусити М.Саакашвілі замовкнути. "Це не спрацює. Українці з міжнародною підтримкою обов'язково підтвердять, що подібне поводження з політичними опонентами неприпустиме і незаконне", – вважає вона.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому частина 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Наразі М.Саакашвілі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Служби безпеки України в Києві.

Суд має обрати йому міру запобіжного заходу протягом 72 годин.

В ізоляторі тимчасового тримання М.Саакашвілі оголосив голодування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА