16:20 09.12.2017

Адвокати та соратники Саакашвілі пішли в ІТТ з ліками і речами

2 хв читати

Адвокати та соратники лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської облдержадміністрації, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі вирушили в ізолятор тимчасового тримання, де перебуває політик, щоб передати йому необхідні медикаменти та речі, на побачення вони не розраховують через вихідний.

"Наразі у нас такі плани: ми плануємо передати його особисті речі, засоби гігієни, медикаменти. У зв'язку з тим, що є порядок (роботи ізолятора тимчасового тримання СБУ – ІФ) доступу на побачення захиснику та іншим особам немає, прохід на вихідних в ізолятор СБУ заборонено", – сказав адвокат Руслан Чорнолуцький журналістам у суботу біля ІТТ.

Він зазначив, що у зв'язку з тим, що М.Саакашвілі заявив про голодування, його стан може погіршуватися. "Ми просто будемо змушені просити керівництво ізолятора піти нам назустріч і передати речі... До понеділка ми чекати не можемо", – наголосив захисник.

Р.Чорнолуцький зазначив, що востаннє говорив з М.Саакашвілі минулої ночі.

Водночас він пояснив: "Особисто ми не намагаємося пройти на побачення, будемо чекати понеділка".

Р.Чорнолуцький нагадав, що затримання М.Саакашвілі проходило з порушеннями, оскільки йому не пред'явили рішення суду щодо затримання, також не були озвучені підстави для затримання, не було адвоката в момент затримання. "Найголовніше – йому не зачитали підозру... підозру йому намагалися вручити тут, в ізоляторі, в моїй присутності, і складали тут, на колінах, шукали ще двох понятих, а цей протокол мав бути складений, коли його затримували на квартирі", – розповів деталі адвокат.

За його словами, сторона захисту має на руках два процесуальних документи – копію протоколу про затримання і копію повідомлення про підозру.

"Я ще раз заявляю, що Міхеіл відмовився підписувати будь-який документ і відмовився розмовляти з представниками прокуратури", – сказав Р.Чорнолуцький.

Говорячи про судове засідання з обрання запобіжного заходу, він наголосив: "Ми готові до захисту, навіть сьогодні очікуємо такого подання, можливо, це буде завтра (судове засідання – ІФ). Але прокурори нас запевнили, що, найімовірінше, це відбудеться в понеділок".

Адвокат також повідомив, що вчора у М.Саакашвілі був черговий лікар, загалом самопочуття затриманого нормальне, "він тримається, незважаючи на те, що вчора перенервував".

В ІТТ М.Саакашвілі надали "більш-менш нормальні умови", він один у камері, уточнив Р.Чорнолуцький.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", народний депутат (позафракційний) України, один з лідерів партії "Рух нових сил" Юрій Дерев'янко разом зі ще одним лідером партії Давідом Сакварелідзе привезли книги, які просив М. Саакашвілі, – книги з історії України, ручку, папір, також принесли ліки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА