16:55 12.12.2017

Генпрокуратура очікує від САП уточнену підозру нардепу Довгому

2 хв читати
Генпрокуратура очікує від САП уточнену підозру нардепу Довгому

 У Генеральній прокуратурі України спростували інформацію ЗМІ про те, що не вбачають складу злочину в діях народного депутата Олеся Довгого (група "Воля народу"), і повідомили, що очікують від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) доопрацьованої підозри нардепу.

"Генеральна прокуратура України скерувала до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури суттєві зауваження до підготовленої підозри народному депутату України О.Довгому. У листі зазначалось щодо необхідності усунення низки неточностей та помилок у тексті підозри, а сама підозра має бути доопрацьована", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Як наголошується, зазначені зауваження стосувалися насамперед необхідності приведення підозри до вимог кримінального процесуального законодавства.

"Жодних питань про наявність чи відсутність у діях О.Довгого складу злочину в листі до САП не зазначалося. Наразі до Генеральної прокуратури України доопрацьований тест підозри О.Довгому не надходив", - йдеться в повідомленні.

З огляду на це у Генпрокуратурі наголосили, що будь-які заяви про те, що вони нібито не бачать складу злочину в діях О.Довгого, не відповідають дійсності.

"Надалі просимо ЗМІ звертатися до офіційних джерел інформації й утримуватися від надання суспільству недостовірних даних", - йдеться в повідомленні.

Раніше цього дня інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на джерело в прокуратурі повідомило, що Генпрокуратура направила до САП листа з підписом заступника генпрокурора Анжели Стрижевської, в якому зазначалося, що у справі О.Довгого "немає складу злочину".

Як повідомлялося, 22 вересня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що підписав повідомлення про підозру народному депутату О.Довгому.

За словами генпрокурора, О.Довгому інкримінують винесення земельних питань на розгляд Київської міської ради з грубим порушенням регламенту - зловживання службовим становищем на посаді секретаря Київради, що призвело до виведення у 2005 році земель заповідника "Жуків острів" площею близько 100 га із власності громади Києва.

"Ми вважаємо, що це свідчить про зловживання службовими обов'язками секретаря Київради Довгого, що призвело до тяжких наслідків, а саме: виведення з власності київської громади землі на нормативно-грошову оцінку понад 81 млн грн", - заявляв Ю.Луценко.

Генпрокурор заявив про наміри притягнути О.Довгого до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Верховна Рада 11 липня 2017 року задовольнила подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності О.Довгого. У своєму завершальному слові перед голосуванням О.Довгий просив колег зняти з нього депутатську недоторканність.

Керівник САП Назар Холодницький 14 липня повідомив, що стосовно О.Довгого почали проводити слідчі дії.

У серпні директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що наразі підозру О.Довгому не погоджено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА