15:48 15.12.2017

Харківського соратника Медведчука затримали в Луганській області й доставили в суд для обрання запобіжного заходу

2 хв читати
Харківського соратника Медведчука затримали в Луганській області й доставили в суд для обрання запобіжного заходу

Голову Харківської територіальної ради руху "Український вибір - право народу" Андрія Лесика затримали в Луганській області і доставили до Київського районного суду м.Харкова для обрання запобіжного заходу, повідомив його помічник Геннадій Соколов.

"Він був на стаціонарному лікуванні в Луганській області, відпросився, щоб привітати цивільну дружину з днем народження, і, коли він приїхав до неї, його затримали. Співробітники СБУ затримали незрозуміло на якій підставі, показали постанову слідчого судді від Наталії Єфименко - і все", - сказав Г.Соколов агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, А.Лесика доставили в Київський райсуд Харкова, де йому будуть обирати запобіжний захід.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, А.Лесику оголошено про підозру за ч.2 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади) Кримінального кодексу України.

У прес-службі прокуратури Харківської області пообіцяли прокоментувати цю ситуацію пізніше.

Як повідомлялося, 27 листопада 207 року А.Лесик заявив, що йому вручили повістки з вимогою з'явитися в обласну прокуратуру для отримання підозри. У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він повідомив, що не має наміру цього робити, оскільки повістки, за його словами, складені з порушеннями. За інформацією А.Лесик, підставою для підозри став посилання, розміщена на його сторінці в соцмережі.

"Репост, який я нібито зробив у квітні 2014 року - це репост невідомого мені сайту невідомої публікації невідомого мені змісту в якій нібито говорилося про заклики до створення Одеської народної республіки", - сказав А.Лесик.

Як повідомлялося, 17 травня 2016 р. Харківська міськрада достроково припинила повноваження депутата А.Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За проголосували 63 людини, одна - проти.

Увечері того ж дня А.Лесик на своїй сторінці в Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді.

26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 року Харківськbq апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесикf на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесика обирали депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VII скликання від партії "Відродження". Є членом організації "Український вибір", очолюваної В.Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував поновлювати економічні зв'язки з РФ і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Г.Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 р. під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталися сутички через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, виникла бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА