14:54 05.03.2018

Харківського соратника Медведчука знову хочуть узяти під варту

3 хв читати
Харківського соратника Медведчука знову хочуть узяти під варту

Голова Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрій Лесик заявляє, що йому хочуть обрати запобіжний захід у новій справі - про опір співробітнику Служби безпеки України та заподіяння йому легких тілесних ушкоджень у грудні 2017 року.

"Мені знову хочуть обрати запобіжний захід, але вже у новій справі", - написав А.Лесик на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він також оприлюднив копію першої та останньої сторінки клопотання про обрання запобіжного заходу, з якого випливає, що його хочуть узяти під варту без можливості внесення застави.

У прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що А.Лесику хочуть обрати запобіжний захід у новій справі.

"Своїми умисними протиправними та злочинними діями Лесик вчинив в ідеальній сукупності кримінальні правопорушення - злочини, передбачені ч.2 ст.342 та ст.345 КК України, тобто опір співробітнику правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків та умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням працівником службових обов'язків", - сказали в прес-службі прокуратури.

За словами співрозмовника агентства, дату й час розгляду клопотання поки що не визначено.

Як повідомлялося, А.Лесику було оголошено підозру за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними досудового розслідування, проведеного слідчими СБУ, будучи депутатом Харківської міськради, А.Лесик закликав до зміни меж території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, а також провести незаконний референдум і не підкорятися законній державної влади.

Співробітники СБУ в Луганській області затримали А.Лесика 15 грудня 2017 р. і доставили до Київського райсуду Харкова для обрання запобіжного заходу. Того самого дня Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого УСБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід А.Лесику до 30 березня.

15 лютого 2018 року апеляційний суд області скоротив її термін до 2 березня.

1 березня 2018 року суд під час підготовчого засідання вирішив повернути обвинувальний акт до прокуратури й відмовив в обранні А.Лесику запобіжного заходу. Того самого дня його звільнили з-під варти.

17 травня 2016 року Харківська міська рада достроково припинила повноваження депутата А.Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За таке рішення проголосували 63 людини, одна - "проти".

Увечері того самого дня А.Лесик на своїй сторінці у Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді.

26 грудня 2016 р. Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 р. Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції та скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесика обирали депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VII скликання від партії "Відродження". Є членом організації "Український вибір", очолюваної В.Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував поновлювати економічні зв'язки з РФ і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Г.Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 р. під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталися сутички через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, виникла бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА