14:17 19.12.2017

Розгляд апеляції Дангадзе перенесено на 28 грудня

2 хв читати
Розгляд апеляції Дангадзе перенесено на 28 грудня

Апеляційний суд м.Києва переніс слухання апеляції на рішення суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою соратника лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 28 грудня у зв'язку з тим, що не надійшли документи з суду першої інстанції.

"Перенесли на 28 грудня у зв'язку з непереданням справи на апеляцію з Печерського суду", - повідомив адвокат Микола Неділько агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

У партії "Рух нових сил" розцінюють це рішення, як цілеспрямоване, щоб "вибити" у С.Дангадзе свідчення проти М.Саакашвілі. "Не просто так суддя Печерського суду не виконала обов'язки і не надала протягом 5 днів повний текст рішення. Це для того, щоб обмежити можливість адвокатам надати захист підозрюваному, порушувати його права і вибивати у нього свідчення проти Саакашвілі", - йдеться в заяві на сторінці партії в соцмережі Facebook.

У свою чергу присутній на засіданні М.Саакашвілі стверджує, що батько С.Дангадзе намагався вчинити самоспалення біля будівлі суду. "Я був на суді Севріеріона Дангадзе, якого тримають у заручниках, щоб вибити з нього брехливі свідчення проти мене. Коли я виходив, його батько облив себе бензином і спробував себе підпалити, але люди його вчасно зупинили", - розповів політик.

Як повідомлялося, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав через С.Дангадзе від бізнесмена Сергія Купченка, що наразі переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні. За словами генпрокурора, С.Дангадзе затримали того ж дня при спробі полишити Україну, йому було оголошено про підозру за ст.110 (держзрада), і ст.256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності) Кримінального кодексу.

6 грудня Печерський районний суд Києва заарештував С.Дангадзе на два місяці без права внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА