13:06 02.01.2018

Клімкін: Вбивство юриста Ноздровської - виклик для держави і тест для суспільства на здатність захищати жінок-активісток

2 хв читати
Клімкін: Вбивство юриста Ноздровської - виклик для держави і тест для суспільства на здатність захищати жінок-активісток

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що вбивство юриста Ірини Ноздровської є викликом для держави і тестом для суспільства в питанні захисту жінок-активісток.

"У нас стало краще з жіночими конгресами, але не з домашнім насильством і роллю жінок в політиці. Вбивство І.Ноздровської - виклик для держави і тест для суспільства на здатність захисту жінок-активісток, справедливість взагалі і спроможність її забезпечити", - написав глава МЗС в мікроблозі в Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, правозахисниця, юрист І.Ноздровська зникла наприкінці 2017 року, 1 січня 2018 р. її знайдено мертвою в річці в Вишгородському районі Київської області. Її тіло направлено на судово-медичну експертизу. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм уточнив, що йдеться про І.Ноздровську, яка тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, що загинула під час ДТП у вересні 2015 року. "Дівчину збив п'яний водій, племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. Незважаючи на очевидний склад злочину, родичі домагалися справедливості понад два роки. Ірина Ноздровська, юрист за освітою, особисто вела цю справу, виступала в суді, за що неодноразово зазнавала погроз із боку обвинуваченого та його родичів", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У червні цього року їй таки вдалося добитися справедливості - Д.Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам убивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А через два дні, в п'ятницю, 29 грудня, Ірина зникла", - розповів М.Найєм.

У рамках розслідування допитано як свідка колишнього жениха І.Ноздровської Віталія Сергеєва. За його словами, він востаннє бачив І.Ноздровську в серпні 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА