17:51 16.01.2018

Порошенко назвав "судилищем" вирок кримського суду Балуху та пообіцяв боротися за звільнення Криму

2 хв читати
Порошенко назвав "судилищем" вирок кримського суду Балуху та пообіцяв боротися за звільнення Криму

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна продовжить боротьбу за звільнення окупованого Росією Криму та всіх незаконно ув'язнених на півострові, зокрема українського активіста Володимира Балуха.

"Окупанти ніколи не зламають українського духу! Судилище над Володимиром Балухом тому підтвердження. Україна продовжить боротьбу за звільнення Криму та всіх незаконно ув'язнених на півострові", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

 

Раніше цього дня повідомлялося, що Роздольненський районний суд в окупованому Криму у вівторок засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинувачуваного у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення та штрафу в 10 тис. рублів.

Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца назвала це рішення сфабрикованим і наголосила, що Україна посилюватиме міжнародний тиск на РФ для звільнення В.Балуха.

"Сфабриковане рішення незаконних судів. Висловлюємо протест. Будемо посилювати міжнародний тиск на РФ зі звільнення В.Балуха", - написала М.Беца у Twitter.

Раніше прокурор запросив для обвинуваченого п’ять років та один місяць позбавлення волі з відбуттям у колонії-поселенні та оплату штрафу в сумі 20 тис. рублів.

Як повідомлялося, український фермер В.Балух був заарештований 8 грудня 2016 року у своєму домі в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада пред'явила йому звинувачення у зберіганні боєприпасів.

Роздольненський райсуд Криму засудив українського активіста В.Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тисяч російських рублів. Захист українця заявив, що справу сфабриковано, а вирок буде оскаржено у вищих інстанціях.

Згідно з попереднім рішенням суду, В.Балух мав перебувати під арештом до 16 січня 2018 року.

1 грудня Роздольненський районний суд змінив В.Балуху запобіжний захід на домашній арешт на два місяці.

6 грудня В.Балуху висунули обвинувачення за новою статтею - начебто за дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА