18:28 21.01.2018

Сили АТО не обстрілювали автобус під Оленівкою, це зробили бойовики

2 хв читати
Сили АТО не обстрілювали автобус під Оленівкою, це зробили бойовики

У прес-центрі штабу АТО спростовують поширену низкою ЗМІ в неділю інформацію про те, що Збройні сили України нібито обстріляли автобус в "сірій зоні", в районі КПВВ "Оленівка" на тимчасово непідконтрольній українському уряду території окремих районів Донецької області.

"Інформація... не відповідає дійсності. За оперативною інформацією, автобус з цивільними особами був обстріляний бойовиками НЗФ ОРДО. За словами місцевих жителів, які в цей час перетинали лінію розмежування через КПВВ, унаслідок цих дій одна цивільна особа загинула, ще одна – дістала поранень", – повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО у соцмережі Faceboook в неділю.

У штабі заявляють, що сили АТО "суворо дотримуються мінських домовленостей", а дії бойовиків "спрямовані на дискредитацію української армії напередодні візиту на територію Донецької і Луганської областей першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга".

Як повідомлялося, раніше Державна прикордонна служба України з посиланням на очевидців повідомляє про двох постраждалих від обстрілу або підриву пасажирів автобуса в районі смт Оленівка Волноваського району Донецької області. "Від осіб, які перетинали лінію розмежування, українським прикордонникам стало відомо про те, що в районі населеного пункту Оленівка двоє цивільних осіб – пасажирів мікроавтобуса – постраждали чи то внаслідок обстрілу, чи то ураження осколками від вибуху невідомого вибухового пристрою", – повідомляється на офіційному сайті відомства в неділю.

Перший заступник СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг перебуватиме з візитом у Східній Україні з 21 по 25 січня 2018 року. "Метою поїздки є оцінка ситуації з безпекою уздовж лінії розмежування і її впливу на життя цивільного населення, діалог з місцевими громадами, а також відвідування об'єктів життєзабезпечення, де за сприяння СММ проводились ремонтно-відновлювальні роботи", – розповіли в ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА