16:19 25.01.2018

Завершення формування Кабміном повного складу НР "Укроборонпрому" очікується найближчим часом

3 хв читати
Завершення формування Кабміном повного складу НР "Укроборонпрому" очікується найближчим часом

Формування наглядової ради (НР) держконцерну "Укроборонпром" в повному складі, як очікується, буде завершено Кабінетом Міністрів вже найближчим часом, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" глава НР держконцерну Михайло Згуровський.

"Ми вже звернулися до Кабінету Міністрів з проханням прискорити призначення ще двох членів від уряду України, і просили, щоб ці два члена були фахівцями високого рівня в області безпеки і оборони з країн, які є дружніми до України, з якими сьогодні ведеться дуже активна співпраця і які допомагають Україні", - сказав він в коментарі агентству.

За його словами, досвід таких фахівців був би надзвичайно важливий для концерну, "щодо встановлення принципів прозорості відкритості, в кадрових питаннях і в багатьох інших принципових рішеннях, які в інших країнах давно відпрацьовані і вирішені".

"Ми хотіли б перенести цей досвід на нашу практику в Україні", - підкреслив глава НР.

При цьому М. Згуровський уточнив, що участь зарубіжних фахівців в наглядовій раді - це побажання концерну, з огляду на які відпрацьовувались плани розширення міжнародного співробітництва та залучення інвестицій. У зв'язку з цим він підкреслив: авторитетні зарубіжні фахівці могли б істотно прискорити і підвищити ефективність вирішення цих завдань.

"Наскільки я знаю, консультації (з зарубіжними партнерами - ІФ) проводяться... Ми дуже оптимістично дивимося на те, що по обидва боки будуть досягнуті домовленості, і твердження (кандидатур - ІФ) відбудеться найближчим часом", - зазначив глава НР.

При цьому він додав, що "ми сподіваємося, що найближчим часом двох членів наглядової ради призначить уряд, і вже в повному складі ми продовжимо цю роботу".

Як уточнив М. Згуровський, на сьогодні до складу НР "Укроборонпрому", крім нього, входять, також екс-Головнокомандувач ВПС ЗСУ Ярослав Скалько і глава Держслужби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський.

Крім того, він також зазначив, що кадрова проблема - одна з найактуальнейшіх для реформи "Укроборонпрому": необхідно займатися підготовкою та перепідготовкою кадрів в системі держконцерну.

Йдеться, передусім, про термінову перепідготовку інженерів-конструкторів, які вже працюють у системі "Укроборонрому", з урахуванням нових тенденцій і стрімкого переходу світової оборонної промисловості на нові технології та матеріали, уточнив М. Згуровський.

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" наразі входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укспецекспорт" і її дочірні підприємства. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 року закону України, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК. За статутом держконцерну, його вищим органом управління є наглядова рада у складі п'яти суддів з повноваженнями терміном на п'ять років, троє з яких призначаються президентом, двоє - уповноваженим органом управління (Міністерство економічного розвитку і торгівлі - ІФ).

До останнього часу чинний склад наглядової ради концерну не оприлюднюється. У листопаді 2016 року президент своїм указом вивів зі складу НР "Укроборонпрому" главу парламентського комітету з нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського, який очолював НР. Нардеп заявив, що подав главі держави прохання про відставку з цієї посади, щоб уникнути спекуляцій "про конфлікт інтересів".

Указом президента №8/2018 18 січня до складу НР був призначений ректор Національного технічного університету України (НТТУ) "Київський політехнічний інститут ім.І.Сікорского" Михайло Згуровський.

За даними НТТУ, на всіх етапах своєї 120-річної історії, НТТУ "КПІ ім.Сікорского" був дуже щільно, на рівні близько 80%, інтегрований в ОПК і створення принципово нових систем озброєнь, передусім систем авіакосмічного призначення. Сьогодні НТТУ "КПІ" активно розвиває й тематику протидії кіберзагрозам. В умовах нових викликів обороноздатності держави КПІ вже створено близько 40 видів нових видів озброєнь, частину з них вже поставили на озброєння ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА