17:58 30.01.2018

ГПУ направила до суду обвинувачення стосовно екс-комвзводу київського полку "Беркута"

2 хв читати
ГПУ направила до суду обвинувачення стосовно екс-комвзводу київського полку "Беркута"

Департамент спецрозслідування Генеральної прокуратури України продовжує розслідування з метою встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до перешкоджання проведенню зборів і мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в Києві, а також за іншими фактами злочинної протидії акціям протесту.

"Так, під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів для обвинувачення колишнього командира взводу №2 оперативної роти №4 полку міліції особливого призначення "Беркут", підпорядкованого ГУ МВС України в м. Києві, в незаконному виконанні злочинного наказу, здійсненого групою осіб, перешкоджанні проведенню зборів, мітингів посадовою особою із застосуванням фізичного насильства, і умисному перевищенні влади і службових повноважень, що супроводжувалося насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих, діями", - йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Обвинувальний акт стосовно колишнього командира взводу київського полку "Беркут", за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.28 ч.4 ст.41, ч.2 ст.365 (в редакції від 07.04.2011), ч.1 ст.28 ч.4 ст.41, ст.340 КК України, 29 січня направлено для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва.

У відомстві нагадали, що за цим епізодом протидії акціям протесту повідомлено про підозру в середньому 20 осіб, зокрема колишньому президенту України, секретарю Ради національної безпеки і оборони та його заступнику, голові КМДА, начальнику ГУ МВС в м. Києві, його заступнику та іншим правоохоронцям. Також із березня 2015 року в судах слухаються обвинувальні акти за деякими з перерахованих вище осіб, а десятьох підозрюваних оголошено в розшук.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів і виконавців злочинів, скоєних під час цих подій, триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА