15:48 09.02.2018

Проти Шепелева відкрито справи про вбивство і замах на вбивство, їх розглядають інші суди

2 хв читати
Проти Шепелева відкрито справи про вбивство і замах на вбивство, їх розглядають інші суди

Стосовно колишнього народного депутата України Олександра Шепелева відкрито кілька кримінальних проваджень, які розглядають у різних районних судах Києва, зокрема і про умисне вбивство, заявляє прокурор Руслан Кравченко.

"Стосовно підозр і скоєння злочинів. Є багато проваджень, які вже були в судах, - Оболонському, Дарницькому - про розгляд і замовного вбивства, і про замах на вбивство. В Оболонському районному суді розглядається по суті замовне вбивство", - розповів Р.Кравченко журналістам у Києві в п'ятницю.

Він зазначив, що Печерський районний суд Києва в п'ятницю не розглядатиме справи про замовне вбивство, яка вже перебуває на розгляді в іншому суді, а розгляне дві справи - про державну зраду чиновника і про розкрадання ним державних коштів. "Розкрадання держмайна, легалізація цього майна, а також замовлене викрадення автомобілів, службове підроблення, а також встановлені факти державної зради і роботи в лавах Федеральної служби безпеки (РФ - ІФ)", - розповів Р.Кравченко.

Як повідомлялося, колишнього народного депутата України (V і VI скликань) О.Шепелева затримали в березні 2015 року російські правоохоронці після того, як влітку 2014 року він втік із лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Правоохоронні органи України оголосили екс-нардепа в міжнародний розшук. Розшукуваного екс-депутата обвинувачували в Україні в розкраданні коштів Родовід Банку та замовленні кількох убивств, зокрема банкіра Сергія Кириченка в 2003 році та полковника МВС Романа Єрохіна в 2006-му, а також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

21 березня 2015 року російський суд ухвалив постанову про екстрадицію О.Шепелева, але екс-нардеп увесь цей час залишався в РФ. 8 серпня екс-голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький повідомив про звільнення О.Шепелева з російського СІЗО і звинуватив Генпрокуратуру та Мін’юст України у бездіяльності в питанні екстрадиції екс-нардепа в Україну. РФ відмовила Україні у видачі О.Шепелева.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно О.Шепелева зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 лютого 2017 року працівники СБУ затримали О.Шепелева, при ньому виявлено "посвідчення", видане т. зв. "міністерством державної безпеки Донецької народної республіки" на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

9 лютого екс-нардепа доправили у супроводі адвоката до будівлі Печерського райсуду, на обличчі у нього гематоми і синці, сам він стверджує, що у нього зламана щелепа і йому складно говорити.

О.Шепелев - член фракції "Блок Юлії Тимошенко" (2007-2010 рр.), член фракції Партії регіонів (2010 р.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА