12:26 11.02.2018

Українські фахівці зуміли значно збільшити точність наведення і ураження високоманеврених цілей

2 хв читати
Українські фахівці зуміли значно збільшити точність наведення і ураження високоманеврених цілей

Державний концерн "Укроборонпром" продовжує розробку засобів протиповітряної оборони Збройних сил України, в рамках чого нещодавно відбулися успішні випробування модернізованого зенітно-ракетного комплексу С-125М "Печора", повідомляє президент України Петро Порошенко.

"Дальня межа зони ураження оновленого комплексу становить понад 40 км, а максимальна висота зони ураження – 25 км. Українські фахівці зуміли значно збільшити точність наведення і ураження високоманеврених цілей", – написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

За його словами, зараз підприємство готується до серійної модернізації таких ракет.

Як повідомлялося, 17 січня 2018 року прес-служба держконцерну "Укроборонпром" повідомила, що ОПК України провів успішні випробування модернізованого ЗРК С-125М "Печора" з максимальною дальністю стрільби нової української ракети понад 40 км. Згідно з повідомленням, у рамках модернізації, проведеної ДККБ "Промінь" і ТОВ "Радіонікс", забезпечена комплексна модернізація всіх елементів комплексу, зокрема модернізація ракет, а також оснащення ЗРК нової радіолокаційної станції на твердопаливнихх елементах.

Як зазначають в "Укроборонпромі", проведення модернізації забезпечило якісне поліпшення характеристик ЗРК С-125М: максимальна дальність стрільби модернізованого комплексу перевищує 40 км, максимальна висота ураження цілі – 25 км.

Під час випробувань було здійснено стрільби по повітряних цілях новими ракетами 5В27Д-М2 з напівактивною радіолокаційною головкою самонаведення, які забезпечують виявлення та захоплення повітряної цілі типу винищувач на дальності щонайменше 20 км, уточнюють у держконцерні. "Завдяки тому, що на початковій ділянці ракета рухається аеробалістичною траєкторією, суттєво збільшується дальня межа зони ураження ЗРК С-125М: дальня межа зони ураження з новими ракетами, становить понад 40 км, максимальна висота зони ураження – 25 км", – наголошує прес-служба.

На сьогодні також вже забезпечено підготовку виробництва для серійної модернізації ракет 5В27Д-М2, наголошується в повідомленні.

ДККБ "Промінь" – один із провідних українських розробників озброєння широкого спектру, передусім авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром". Серед розробок ДККБ "Промінь" – ПТКР Falarick калібру 90, 105, 120, що відповідають стандартам НАТО, а також 120-мм ПТКР "Комбат" і "Стугна". У 2015 році ДККБ "Промінь" сертифікувало за стандартами НАТО протитанкову керовану ракету РК-2С калібру 130 мм, яку використовують у ПТРК "Бар'єр" і ПТРК "Скіф". З 2015 року ДККБ "Промінь" також працює над створенням та модернізацією зенітних ракетних систем і комплексів протиповітряної оборони (ППО), включаючи модернізацію і доопрацювання ЗРК "БукМ1" і ЗРК С-300П.

Наразі підприємство бере участь, зокрема, в програмі оновлення ракетного реактивного озброєння ЗСУ і виступає одним із учасників проекту "Вільха" з модернізації РСЗВ "Смерч" з новою 300-мм керованою ракетою.

В умовах нових викликів обороноздатності України посилення системи ППО держави віднесено до пріоритетів ОПК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА