18:59 12.02.2018

Саакашвілі телефоном розповів про своє затримання в Києві та примусову відправку до Польщі

2 хв читати
Саакашвілі телефоном розповів про своє затримання в Києві та примусову відправку до Польщі

Лідер партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі подзвонив із Варшави своїм соратникам, що перебувають в аеропорту "Бориспіль", і виклав свою версію затримання і видворення до Польщі.

"Після затримання мене завантажили до буса, потім повезли і посадили у вертоліт. Вертоліт, як я розумію, деякий час кружляв над Києвом. Після чого приземлився в Борисполі, де мене, скрутивши руки та із застосуванням грубої сили, посадили в літак", - розповів політик.

За словами М.Саакашвілі, зараз він перебуває у Варшаві, де його прийняла польська прикордонна служба.

"Те, що зробив Порошенко, - це прояв крайньої слабкості і крайнього боягузтва. І таким чином, він підтвердив, що кримінальна справа проти мене - це повна маячня, ніякого державного перевороту, який я нібито здійснював", - зазначив він.

М.Саакашвілі також вважає, що такі дії підтверджують, що кримінальні справи в Грузії проти нього - також фальсифікація, тому його екстрадували не до Грузії, а видворили до Польщі. Він наголосив, що на такі дії "влада повинна реагувати правдою і силою духу".

Влітку 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той був за межами країни. Політику вдалося повернутися до України. "Рух нових сил" організував і провів низку протестних акцій.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від переховується Сергія Курченко, бізнесмена, що наразі переховується у РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий з С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

У Грузії щодо М.Саакашвілі порушено кілька кримінальних справ. На початку січня 2018 року Тбіліський міський суд визнав М.Саакашвілі винним у справі "про злісне перевищенні повноважень" на посаді президента Грузії і присудив три роки позбавлення волі (заочно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА