08:08 28.02.2018

Росія фінансувала бойовиків, які намагалися прорвати оборону ЗСУ біля Красногорівки в липні 2017

2 хв читати
Росія фінансувала бойовиків, які намагалися прорвати оборону ЗСУ біля Красногорівки в липні 2017

Спроба прориву бойовиками позицій ЗСУ поблизу Красногорівки в липні 2017 здійснювалася при фінансовому та матеріальному забезпеченні представників влади і командування Збройних сил Російської Федерації, повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що 20 липня 2017 року близько 4.15 бойовиками" 1 Армійського корпусу Народної міліції "терористичної організації" ДНР", при фінансовому та матеріальному забезпеченні представників влади і командування Збройних сил Російської Федерації, здійснена спроба прориву на позиції Збройних сил України поблизу міста Красногорівка Донецької області", - йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок.

У Генпрокуратурі підкреслили, що внаслідок бойового зіткнення ліквідовані 4 учасники диверсійно-розвідувальної групи 2 стрілецького батальйону 100 ОМСБр 1 Армійського корпусу терористичної організації "ДНР", один з яких є громадянином Російської Федерації. "Разом з тим, під час зазначеного бойового зіткнення загинули троє військовослужбовців Збройних сил України що призвело до тяжких наслідків", додали в прес-службі.

"Під час огляду місця події виявлено численну кількість вогнепальної і вибухового зброї, в тому числі, підстовбурний гранатомет, калібром 40 мм, який згідно з висновком експерта є 40 мм підствольним гранатометом 6Г34 (ГП-34) промислового виробництва, призначеним для стрільби 40-мм дульнозарядними безгільзовими пострілами ВОГ-25, ВОГ-25П. Згідно з інформацією Міністерства оборони України зазначений підстовбурний гранатомет 6Г34 (ГП-34) знаходится на озброєнні ЗС Російської Федерації ", - сказано в повідомленні.

Також встановлено, що ліквідовані учасники диверсійно-розвідувальної групи були одягнені у військову амуніцію (бронежилети, військові шоломи і т.д.), яка виготовлена ​​на території РФ (м.Казань, Ростов-на-Дону і т.д.) .

Згідно з висновком судової інженерно-технічної експертизи шоломи захисні, вилучені під час огляду місця зіткнення, є шоломами промислового виробництва ШБМ-Л, ШБМ-П, 6Б27, країною-виробником яких є Росія.

Окрім того, в ході огляду місця зіткнення при учасниках диверсійно-розвідувальної групи також виявлено та вилучено низку медичних препаратів, країною походження яких є РФ.

Згідно довідки, отримані докази фінансування Російською Федерацією незаконних збройних формувань на території Донецької області передано до Міністерства закордонних справ України для використання в міжнародних судових інстанціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА