21:03 16.03.2018

Роботу слідчих підрозділів організують згідно зі змінами до КПК

1 хв читати
Роботу слідчих підрозділів організують згідно зі змінами до КПК

Роботу слідчих підрозділів буде організовано відповідно до змін у Кримінальному процесуальному кодексі України, які набули чинності 16 березня, повідомив заступник глави Національної поліції - начальник Головного слідчого управління (ГСУ) Віталій Невгад.

"Ми розглянемо і доведемо до вашого відома новели в роботі, відповідні алгоритми дій з урахуванням проблематики певних ризиків, з якими ми стикнемося, можливо, вже від завтра", - сказав В.Невгад під час робочої наради за участю керівників слідчих територіальних підрозділів, повідомив департамент комунікації Нацполіції.

Начальник ГСУ зазначив, що з метою оперативного реагування на проблемні питання та надання всебічної допомоги в здійсненні розслідувань у Головному слідчому управлінні сформовано координаційну групу.

Учасники наради обговорили низку питань, зокрема можливість проведення розгляду судами обрання запобіжного заходу в режимі відеоконференції для віддалених регіонів.

"Законодавство це допускає. Це стосується тих підрозділів, яким потрібно для оголошення підозри долати шлях у кількасот кілометрів. Вимога оголошення підозри протягом 24 годин з моменту затримання і доставки до суду клопотання і всіх учасників слідчих дій залишається незмінною", - наголосив В.Невгад.

За його словами, всі необхідні слідчі дії мають проводитися в максимально стислі терміни, тому жодні зміни в законодавстві не повинні вплинути на ефективність роботи слідчих підрозділів і забезпечення захисту прав громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА