12:49 20.03.2018

Головна військова прокуратура завершила розслідування щодо "податкових майданчиків" Клименка

2 хв читати
Головна військова прокуратура завершила розслідування щодо "податкових майданчиків" Клименка

 Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про закінчення розслідування в виробництві "податкових майданчиків" екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

"Ми це зробили!... Мої підлеглі вперше в сучасній історії України розслідували велику економічне справу про злочинну організацію до логічного і законного кінця", - написав А.Матіос на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук і опублікував документ про закінчення слідства з розслідування у виробництві "податкових майданчиків".

В оприлюдненому ним документі наголошується, що Головна військова прокуратура закінчила розслідування кримінальної справи про "податкові майданчики" щодо злочинної організації підозрюваного Клименко та інших 52 підозрюваних чиновників колишнього Міністерства доходів і зборів України "14 березня 2018 року.

В інформації зазначається, що кримінальне провадження складається з "сотень томів". З 52 підозрюваних, яким оголошено про підозру за ч.1 ст. 225, ч.4 ст.28, ч.2 ст.364, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України, 25 - в розшуку, а захист підозрюваних наразі здійснюють 96 адвокатів.

"Загальна сума встановлених слідством збитків становила понад 104млрд грн. Загальна сума внесених підозрюваними застав становила понад 74млн грн. Під час слідства укладені 2 угоди про визнання підозрюваними винуватості, якими за угодами відшкодовано збитків 26млн грн. З метою забезпечення відшкодування збитків державі слідством і судом заарештовано майно підозрюваних на суму 6,9млрд грн, в тому числі: 40 будинків, 117 квартир, 95 земельних ділянок, 137 нежитлових приміщень, 162 авто 1000 вагонів, корпоративні права номінальною вартістю коло 400 млн грн, 194 рахунки", - йдеться в опублікованому ним документі.

Крім цього, під час обшуків було вилучено грошові кошти підозрюваних в сумі $4,4млн, 9,8млн грн, EUR7,2тис., ще $5млн - арештовані на рахунках підозрюваних.

"Слідство Головної військової прокуратури завдяки тісній співпраці з Департаментом захисту економіки Національної поліції МВС менш ніж за 10 місяців законно зібрало численні докази існування і функціонування злочинної організації під керівництвом Клименка з високопоставлених чиновників Міністерства доходів і зборів", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА