16:17 22.03.2018

Генпрокурор підписав і оголосив підозру Н.Савченко в присутності її адвоката

2 хв читати
Генпрокурор підписав і оголосив підозру Н.Савченко в присутності її адвоката

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав і оголосив підозру народному депутату Надії Савченко, з якої раніше в цей день Верховна Рада зняла недоторканність.

"Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав і оголосив підозру народному депутату Надії Савченко в присутності її адвоката", - повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Раніше цього дня Верховна Рада підтримала подання генерального прокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко.

Потім представники правоохоронних органів в будівлі Верховної Ради України повідомили Н.Савченко про підозру, після чого нардеп у супроводі правоохоронців попрямувала до Управління Служби безпеки України в Києві та Київській області.

Подання були надані в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 109; ч. 1 ст. 14год. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

15 березня Ю.Луценко заявив, що слідство має незаперечні докази підготовки Н.Савченко терактів, зокрема вибухів у сесійній залі парламенту.

Згідно з Конституцією, Верховна Рада більшістю від конституційного складу (226 голосів), може прийняти рішення про дострокове припинення повноважень лише у таких випадках: 1) складення повноважень за особистою заявою депутата; 2) набуття законної сили обвинувальним вироком щодо нього; 3) визнання його судом недієздатним або безвісті відсутнім; 4) припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України; 5) смерті.

В єдиному випадку рішення про дострокове припинення повноважень депутата може ухвалити суд - у разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА