08:28 23.03.2018

Київрада напрацювала антикорупційну програму

2 хв читати
Київрада напрацювала антикорупційну програму

Депутати Київської міської ради в першому читанні прийняли антикорупційну програму, в якій було проведено оцінку 45 ключових ідентифікованих корупційних ризиків в діяльності установи, повідомила прес-служба Київради.

"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати в першому читанні прийняли антикорупційну програму", - сказано в повідомленні на сайті установи в четвер.

При підготовці програми, були визначені 9 об'єктів для ідентифікації корупційних ризиків в діяльності Київради і проведена оцінка 45 ключових ідентифікованих корупційних ризиків. Уточнюється, що були проаналізовані положення про структурні підрозділи секретаріату, вивчалися питання, пов'язані з організацією управління секретаріатом, внутрішнім контролем, управлінням документообігом, управлінням персоналом, державними закупівлями, представництвом в суді, організацією роботи з попередження корупції, проходженням документів в секретаріаті.

"За результатами проведеного оцінювання, визначено 17 корупційних ризиків - з високим рівнем, і скільки із середнім показником. Ще 11 позицій отримали оцінку низького ризику. Наприклад, в групі високого ризику - спотворення тендерної документації, яка готується для закупівлі товарів для потреб секретаріату Київради або використання працівниками секретаріату повноважень в особистих цілях з метою одержання неправомірної вигоди. А ось зловживання правом користування службовими транспортними засобами та спотворення або приховування фінансової і статистичної звітності мають низькі шанси зловживань", - повідомив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

Згідно із запропонованою програмою, не рідше двох разів на рік планується проведення семінарів з дотримання вимог антикорупційного законодавства. До тренінгів залучатимуть представників Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного агентства з питань державної служби, Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при президенті України і інших громадських організацій антикорупційного спрямування.

Програму в першому читанні підтримали 84 депутати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА