07:17 30.03.2018

Трамп наполягав, щоб заходи США щодо Росії були схожі з заходами європейських союзників

1 хв читати
Трамп наполягав, щоб заходи США щодо Росії були схожі з заходами європейських союзників

Президент США Дональд Трамп у зв'язку зі "справою Скрипаля" не хотів вживати заходів щодо Москви, які б не відповідали заходам з боку європейських країн, передає телеканал NBC News.

За даними джерел телеканалу, коли команда помічників президента США з нацбезпеки розробила варіанти відповіді Росії на інцидент з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, Д.Трамп заявив, що не збирається робити кардинальних кроків проти Росії, якщо вони не будуть дорівнювати заходам європейських союзників.

Відзначається, що Д.Трампу минулої п'ятниці були представлені три варіанти дій щодо Росії.

Американський лідер вибрав другий, переконаний більшістю в тому, що в разі зміни Росією своєї поведінки США не доведеться вдаватися до жорстких заходів. Якщо ж цього не відбудеться, то президент може вжити додаткових дій, повідомили американські чиновники.

Раніше адміністрація президента США прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити генконсульство РФ в Сіетлі. При цьому представник держдепу Хізер Нойерт підкреслила, що 12 чоловік є оперативними співробітниками російської розвідки.

У четвер міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у відповідь оголосив про висилку 58 американських дипломатів і двох співробітників генконсульства США в Єкатеринбурзі, а також закриття американського генконсульства в Санкт-Петербурзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА