08:28 17.05.2018

Правоохоронці припинили масштабне виробництво і збут марок акцизного податку, затримано 11 осіб

2 хв читати
Правоохоронці припинили масштабне виробництво і збут марок акцизного податку, затримано 11 осіб

Під час спецоперації правоохоронці припинили виробництво і збут підроблених марок акцизного податку, які завдали збитків держбюджету на понад 20 млн грн, затримано 11 підозрюваних, повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

"Київська місцева прокуратура № 7 і прокуратура міста Києва спільно зі співробітниками ГУ КЗЕ СБ України провели успішну спецоперацію із викриття масштабного виробництва і збуту підроблених марок акцизного податку та припинено діяльність групи осіб, які налагодили функціонування розгалуженої мережі із виробництва і збуту у всіх регіонах України підроблених марок акцизного податку", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в середу.

У прокуратурі зазначається, що група подільників, застосовуючи методи конспірації, і з використанням промислового обладнання організували в двох підпільних цехах, розташованих у Львівській області, масштабне виробництво і реалізацію через мережу поштових відправлень підроблених марок акцизного податку, забезпечувало введення в офіційний обіг фактично недоброякісної алкогольної продукції .

Під час широкомасштабної міжрегіональної спецоперації припинено протиправне функціонування зазначених цехів і заблоковано канали поставки контрафакту до регіонів.

"При проведенні невідкладних слідчих дій у порядку ст. 208 КПК України затримано 11 активних учасників злочинної групи. Вилучено велику кількість готових підроблених акцизних марок, загальна вага яких становить кілька тонн, обладнання для їхнього виготовлення, що підтверджує чорнову бухгалтерію, значні суми незаконно отриманих грошових коштів тощо", - зазначено в повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що лише за один місяць правоохоронцями задокументовано завдання збитків державному бюджету на суму понад 20 млн грн.

"Зараз 11 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 199 КК України, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до скоєння цього кримінального злочину і використання підроблених марок акцизного податку", - підсумували в прес-службі відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА