19:38 22.05.2018

ВР захистила інтелектуальну власність УЄФА під час фіналу ЛЧ в Україні, передбачила штрафи для перекупників квитків

2 хв читати
ВР захистила інтелектуальну власність УЄФА під час фіналу ЛЧ в Україні, передбачила штрафи для перекупників квитків

Верховна Рада ухвалила закон про забезпечення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги чемпіонів 2018 року в Україні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний закон за основу і в цілому підтримали 236 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

Відповідно до закону, без дозволу УЄФА під час виняткового періоду - за два тижні до початку фіналу і 5 днів після - забороняється пряме або опосередковане використання об'єктів права інтелектуальної власності УЄФА, пропозиція і надання послуг з їх використанням, застосування об'єктів права інтелектуальної власності УЄФА в діловій документації або рекламі, в мережі Інтернет і їх використання під час телерадіомовлення.

Крім того, під час виняткового періоду забороняється прояв паразитичного маркетингу, зокрема самовільне використання об'єктів права інтелектуальної власності УЄФА, які викликають асоціацію з фіналом Ліги чемпіонів 2018 року, самовільне розміщення на будівлях та інших об'єктах інфраструктури міста, що приймає фінал, реклами з прямим або непрямим посиланням на УЄФА або фінал Ліги чемпіонів.

Забороняється також публічна демонстрація заходів фіналу Ліги чемпіонів, зокрема матчів і їх фрагментів без дозволу УЄФА.

Водночас порушенням принципу комерційної території вважатиметься розміщення і розповсюдження реклами в межах комерційної території без дозволу УЄФА.

Заборонений також продаж квитків на фінали Ліги чемпіонів не уповноваженою особою.

Верховна Рада внесла також зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Вони передбачають штраф від 30 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 НМДГ - 17 грн) за продаж квитків на фінали Ліги чемпіонів УЄФА не уповноваженою особою, зокрема пропозицію продати квиток, перепродаж або передання не уповноваженою особою квитків шляхом використання засобів вторинного перепродажу квитків.

Згідно з внесеними змінами до кодексу, суди розглядатимуть справи, пов'язані з такими правопорушеннями, у п'ятиденний термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА