09:19 19.06.2018

Порошенко: моя мета – перемогти корупцію в Україні

3 хв читати
Порошенко: моя мета – перемогти корупцію в Україні

Закон про Антикорупційний суд став показником незворотності шляху України до справжньої демократії, упевнений президент України Петро Порошенко.

"7 червня Парламент України ухвалив довгоочікуваний закон про створення спеціального Антикорупційного суду. Наша країна зробила ще один важливий крок на шляху до створення європейської держави, де всі рівні за законом. Це був не перший крок у цій подорожі, і він не буде останнім. Але я вважаю, що він став показником незворотності шляху України до справжньої демократії", – йдеться в статті П.Порошенка, опублікованій в газеті "The Washington Post" за 18 червня 2018 року.

Глава держави упевнений, що створення Антикорупційного суду є проривом і зміною правил гри.

У своїй статті він зазначив, що процес реформ був не простим.

"Упродовж останніх двох десятиліть українці почали скептично ставитися до того, що прогресу у боротьбі зі злом корупції може бути досягнуто. Однак Революція гідності Євромайдану 2014 дала українцям надію на нове майбутнє з відповідальними лідерами і верховенством права", – написав президент.

Президент України наголосив, що будучи обраним у травні 2014 року вирішив побудувати абсолютно нову архітектуру для боротьби з корупцією. Союзниками в цій справі він бачить активне українське громадянське суспільство та його волонтерські мережі разом з міжнародними партнерами в Європейському Союзі, Міжнародному валютному фонді та Північній Америці.

Водночас П.Порошенко зазначає, що всі зусилля України "з будівництва свого нового майбутнього блокували вороги всередині і зовні на кожному кроці".

Глава держави також вважає, що боротьба з корупцією також має своїх внутрішніх ворогів "від популістів до корисливих інтересів зацікавлених груп".

"Як і їхні союзники у деяких країнах Європи, популісти України гучно використовують риторику боротьби з корупцією, не маючи інтересу у вирішенні цієї проблеми. Вони є членами колишньої Партії регіонів Віктора Януковича і антиреформістських олігархів. Зрештою, олігархи, які живуть в розкішному засланні у Західній Європі, першими зможуть зіткнутися з Антикорупційним судом. Діючи в унісон, всі ці супротивники зробили все можливе, щоб спробувати заблокувати створення Антикорупційного суду шляхом внесення альтернативних законопроектів і майже 2 тис. поправок до запропонованого мною закону", – написав президент.

При цьому П.Порошенко впевнений, що всі зусилля опонентів, спрямовані проти створення Антикорупційного суду були марними.

"317 депутатів відповіли сильним посланням, що ми здолаємо перешкоди на шляху реформ. Моя партія дотримується цієї мети, а також наш коаліційний партнер, партія колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Цей Антикорупційний суд буде перлиною в короні архітектури необхідних Україні змін для побудови правової держави", – йдеться в статті.

"Наше наступне завдання – якомога швидше забезпечити функціонування Антикорупційного суду. Зарубіжні експерти здійснюватимуть нагляд за відкритим та прозорим вибором професійних суддів, а кандидати пройдуть ретельну перевірку. Після запуску суд почне свою роботу, допомагаючи закрити всі функціонуючі корупційні схеми, які залишилися в Україні, і притягуючи винних до відповідальності", – поінформував президент.

При цьому П.Порошенко вважає, що система буде ефективною лише тоді, коли європейські партнери теж відіграватимуть свою роль у забезпеченні високого рівня перевірки потоків капіталу з України і не нададуть притулку чиновникам та олігархам, які прагнуть ухилитися від правосуддя в українських судах.

"У нас ще багато роботи попереду, але, ухваливши цей закон, ми продемонстрували, що назад шляху не буде, будуть лише наші спільні та узгоджені зусилля щоб стати мирним, безпечним, вільним від корупції союзником ЄС і НАТО в сильній об'єднаній Європі", – резюмував лідер України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА