16:26 09.07.2018

Постраждалі в Еймсбері контактували зі значною кількістю нервово-паралітичної речовини "Новачок", заявляють у Скотланд-Ярді

2 хв читати

 Представник контртерористичного підрозділу Скотланд-Ярду Ніл Басу заявив у понеділок, що померла Дон Стерджесс і Чарлі Роулі, який перебуває у критичному стані, мабуть, взаємодіяли зі значною кількістю нервово-паралітичної речовини "Новачок".

"Їхня реакція (на вплив "Новачка" - ІФ) була такою серйозною, що призвела до смерті Дон і до критичного стану Чарлі. Це означає, що вони дістали високу дозу, і наша гіпотеза полягає в тому, що вони чіпали руками ємність (з речовиною - ІФ), яку ми наразі шукаємо", - сказав він.

Він зазначив, що знахідка контейнера з "Новачком" є пріоритетом слідчих. За його словами, поліція не зніматиме оточення з низки місць іще протягом "тривалого часу".

Н.Басу також назвав "шокуючою і надзвичайно жахливою" смерть Д.Стерджесс.

Водночас він заявив, що поліція поки що не може визначити, чи є зв'язок між наявністю "Новачка" в Еймсбері й отруєнням у Солсбері Сергія та Юлії Скрипалів.

Раніше в Скотланд-Ярді повідомили, що Д.Стерджесс, постраждала від нервово-паралітичної речовини в Еймсбері, померла у лікарні. Поліція, отримавши цю інформацію, кваліфікувала подію як вбивство і відкрила відповідне розслідування.

За версією британського слідства, у березні цього року в Солсбері, розташованому поблизу Еймсбері, отруїлися Сергій та Юлія Скрипалі. Британська сторона стверджує, що вони постраждали від речовини "Новачок", причому відповідальність за інцидент покладає на Росію.

У Москві заперечують свою причетність до подій у Солсбері. Британські слідчі вважають, що раніше у липні в Еймсбері двоє підданих Сполученого Королівства також отруїлися "Новачком".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА