17:50 27.08.2018

Хакери з РФ намагалися зламати e-mail помічників патріарха Варфоломія

2 хв читати
Хакери з РФ намагалися зламати e-mail помічників патріарха Варфоломія

Російські хакери з групи Fancy Bear вчинили спробу зламати електронну пошту трьох високопоставлених помічників Вселенського патріарха Варфоломія, які курирують питання надання томосу про автокефалію Української православної церкви, про що свідчить стаття-розслідування Associated Press, опублікована в понеділок.

У матеріалі зазначено, що сам патріарх Варфоломій не використовує електронну пошту, це роблять його помічники, і в списку компанії з комп'ютерної безпеки Secureworks містяться дані про кілька спроб зламати облікові записи Gmail трьох архієпископів (митрополитів), наближених до Вселенського патріарха. Йдеться про Варфоломія Самараса, Еммануїла Адамакіса та Елпідофороса Ламбриніадіса, які "задіяні в проблемі томосу".

Докази про втручання в електронну пошту отримано зі списку 4700 адрес, наданих минулого року компанією Secureworks.

У Російській православній церкві заявили про відсутність у них відомостей про хакерів і відмовилися коментувати цю ситуацію, зазначають в Associated Press.

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати томос про єдину помісну православну церкву в Україні й закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.

19 квітня народні депутати підтримали звернення президента до Вселенського патріарха про надання томосу про автокефалію.

Священний синод Вселенського патріархату в Константинополі прийняв до розгляду звернення президента України й вирішив розпочати процедуру, необхідну для надання автокефалії Українській православній церкві.

На початку вересня відбудуться загальні збори єпископату Вселенського патріархату, є підстави припускати, що порушуватиметься і "українське питання", повідомив на початку серпня голова інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА