15:01 13.11.2018

Мінінфраструктури обрало аеропорт у Мукачевому як основний для Закарпаття

1 хв читати
Мінінфраструктури обрало аеропорт у Мукачевому як основний для Закарпаття

Новий аеропорт у Мукачевому стане основним аеропортом для Закарпаття, а до його будівництва планується ще до кінця поточного року відновити повноцінну роботу аеропорту Ужгород, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ми досліджували весь регіон й аеропорт "Мукачево" було обрано як найбільш вдалий для цього регіону... Я вірю, що ми знайдемо джерела фінансування для будівництва нового аеропорту в Мукачевому вже в 2019-2020 році", - наведено слова міністра із зустрічі з представниками EASA у вівторок у прес-релізі відомства.

В.Омелян зазначив, що наразі важливо мати тимчасовий аеропорт на кілька років, доки новий аеропорт у Закарпатському регіоні не буде побудовано.

Як зазначає Мінінфраструктури, необхідний для відновлення повноцінної роботи аеропорту "Ужгород" аудит EASA вступив у фінальну фазу і його позитивний результат дасть змогу розпочати регулярні перевезення Київ-Ужгород ще до кінця цього року.

Відомство уточнює, що сертифікація EASA - важливий крок для створення нормативно-правової бази роботи "Украероруху" в частині повітряного простору Словаччини, необхідного для маневрування повітряних суден під час зльотів-посадок в аеропорту "Ужгород".

Як повідомлялося, у квітні Мінінфраструктури розглядало можливість будівництва нового аеропорту в Закарпатті в Хусті або Мукачевому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА