12:21 10.12.2018

Н.Савченко на п'ятий день сухої голодовки виглядає дуже погано - сестра

2 хв читати
Н.Савченко на п'ятий день сухої голодовки виглядає дуже погано - сестра

Народний депутат України Надія Савченко на п'ятий день після оголошення сухої голодовки виглядає дуже погано, повідомила сестра парламентаря Віра Савченко.

"Щойно була в Надії на побаченні. П'ятий день сухого голоду!!! Вона виглядає дуже погано", - написала В.Савченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, 5 грудня народний депутат України Надія Савченко прийняла рішення оголосити суху голодовку до моменту забезпечення її прав і свобод згідно з Конституцією України та чинним законодавством.

В інформації зазначено, що нардеп прийняла таке рішення, оскільки слідчі СБУ "шантажують і тиснуть на народного депутата... вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитися з рідними, помічниками, відновити електронні ключі, відкрити рахунок в банку для реєстрації кандидатом у президенти України".

Н.Савченко та її адвокати ознайомлюються з матеріалами так званої справи Савченко-Рубана, розслідування якої було завершено 1 серпня. 25 вересня Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження для них термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 25 календарними днями.

Адвокат керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Владимира Рубана Валентин Рибін завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідству.

Н.Савченко, підозрювана в діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу чи на захоплення державної влади, перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка та надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА