13:16 02.01.2019

Порошенко очікує активнішої ролі СММ щодо Донбасу, Криму, Азовського моря та Керченської протоки під час головування Словаччини в ОБСЄ

1 хв читати
Порошенко очікує активнішої ролі СММ щодо Донбасу, Криму, Азовського моря та Керченської протоки під час головування Словаччини в ОБСЄ

Президент України Петро Порошенко розраховує, що з набуттям Словаччиною повноважень чинного головування в ОБСЄ Спеціальна моніторингова місія (СММ) відіграватиме активнішу роль у ситуаціях на Донбасі, в окупованому РФ Криму, а також в акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

"Вітаю Словаччину з набуттям повноважень діючого головування в ОБСЄ. Розраховуємо на ефективну співпрацю та більш активну й амбітну роль СММ ОБСЄ і щодо Донбасу, і щодо Криму, а також акваторії Азовського моря та Керченської протоки", - написав П.Порошенко у своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Глава Української держави висловив переконання, що Братислава і надалі виходитиме з безумовної необхідності захисту верховенства міжнародного права на основі непорушності принципів Гельсінського заключного акту.

"Це і є запорукою відновлення територіальної цілісності України та зміцнення довіри і миру на просторі ОБСЄ", - наголосив П.Порошенко.

Як повідомлялося, Словаччина з 1 січня 2019 року розпочала річне головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі. Отже, чинним головою ОБСЄ протягом найближчих 12 місяців буде міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

За даними ЗМІ, раніше міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак заявив, що в період головування Словаччини в ОБСЄ "Україна буде нашим основним пріоритетом" і пообіцяв здійснити до України свій перший закордонний візит як головуючого на початку 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА