11:20 17.01.2019

Кучма: Горбулін - людина високого інтелекту, розуму, професіоналізму

2 хв читати
Кучма: Горбулін - людина високого інтелекту, розуму, професіоналізму

Перший віце-президент Національної академії наук України Володимир Горбулін завжди був дуже активною людиною і в техніці, і в політиці, і в культурі, зазначає другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма з нагоди 80-річного ювілею В.Горбуліна.

У коментарі телеканалу ICTV Л.Кучма розповів, що знає В.Горбуліна з 1961 року. "Я дуже близько був знайомий з його родиною - і з батьками, і дружиною Валентиною, дай Бог і їй здоров'я. Часто зустрічалися в неофіційних ситуаціях. Компанійська людина ... Людина високого інтелекту, високого розуму, високого професіоналізму. Ось це дало йому можливість бути поміченим на всіх щаблях української політики", - зазначив він.

У 1992 році перший президент Леонід Кравчук призначив В.Горбуліна генеральним директором Національного космічного агентства України. Тоді було затверджено космічну програму незалежної держави.

У своєму коментарі Л.Кучма акцентував роль В.Горбуліна в становленні космічної галузі незалежної України, особливо відзначивши його особистий внесок у міжнародну програму "Морський старт". "У ті роки справді розвивалася вся космічна галузь ... І його заслуга була в цьому плані величезна", - зазначив він.

"Треба було топати всіма кабінетами, до того ж враховуючи те жахливе фінансове становище, і Володимиру Павловичу вдавалося достатньо мати засобів для того, щоб ми не зупинилися ... Можна було тоді кинути ракетно-космічну галузь, сказати: вона нам не потрібна. Але ми знаходили вихід. І Володимир Павлович, як один зі стовпів цієї політики, робив усе можливе й неможливе для того, щоб ми не залишилися на узбіччі", - наголосив Л.Кучма.

Уже у свою першу президентську каденцію Л.Кучма призначив В.Горбуліна першим секретарем Ради національної безпеки та оборони. "Мені хотілося мати такі кадри ближче ... На його плечах - розробка всіх програм національної безпеки, розвиток армії нашої та багато-багато проблем, які з цим пов'язані. Тож мені здається, що він зробив в Україні набагато більше, ніж про нього згадують. Я знав, хто такий Володимир Павлович Горбулін, я знав, що на нього можна покластися в будь-якій ситуації", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА