08:50 17.04.2019

ЄС потрібно активніше використовувати ВМС для боротьби з нелегальною міграцією

1 хв читати
ЄС потрібно активніше використовувати ВМС для боротьби з нелегальною міграцією

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні закликала європейські країни активізувати використання ВМС у Середземному морі для боротьби проти нелегальної міграції, контрабанди зброї і нафти, повідомляють у вівторок західні ЗМІ.

"Я завжди виступала за те, щоб військово-морські сили і засоби залишалися в міжнародних водах, тому що вони виявилися дуже ефективним стримуючим фактором для контрабандистів, які перевозили мігрантів", - сказала Ф.Могеріні, виступаючи в Європарламенті.

Вона нагадала про операцію "Софія", яка, за словами Ф.Могеріні, допомогла скоротити прибуття мігрантів до Європи більш ніж на 80%.

"Я все ще сподіваюся, що вони (країни ЄС - ІФ) можуть переглянути своє рішення і видадуть розпорядження щодо передислокації військово-морських сил у міжнародні води", - сказала Ф.Могеріні.

В кінці березня ЄС оголосив про припинення військово-морської операції "Софія" біля берегів Лівії, організованої для боротьби з контрабандистами і порятунку мігрантів. Країнам ЄС не вдалося домовитися про нову систему розподілу врятованих у Середземному морі мігрантів, тому спостереження за діяльністю контрабандистів нелегальних мігрантів в рамках місії "Софія" здійснюватиметься з повітря.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА