18:16 19.07.2019

Слідству вдалося допитати харківського телеоператора Макарюка більш як через місяць після його жорстокого побиття

2 хв читати
Слідству вдалося допитати харківського телеоператора Макарюка більш як через місяць після його жорстокого побиття

Слідство змогло допитати оператора харківської служби новин "Вести" Вадима Макарюка, якого жорстоко побили увечері 7 червня.

"Вчора (у четвер - ІФ) він був допитаний і визнаний потерпілим. Зараз він проходить лікування в санаторії", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Слідчі не могли допитати Макарюка більш як місяць, оскільки лікарі забороняли проведення з ним будь-яких слідчих дій через тяжкий стан. З тієї самої причини у Макарюка не було статусу потерпілого.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт між місцевими підприємцями та охороною ринку за участю ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". Внаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулося дев’ять осіб, зокрема Макарюк. Його госпіталізували в реанімацію лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

За фактом конфлікту на ринку поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.293 (групове порушення громадського порядку) і за ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч.1 ст.279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч.2 ст.345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста), ч.1. ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч.2 ст.187 (розбій).

12 червня поліція оголосила про підозру одному з причетних до нападу на Макарюка Сергію Козлюку за ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста) КК України.

21 червня про підозрі в причетності до нападу на Макарюка було оголошено ще двом харків'янам - Олегу Радченку та Іллі Альошкіну. Їм обом інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.2 ст.345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста) КК України. Крім того, Радченко оголошено про підозру за ч.1 ст. 347 (умисне пошкодження або знищення майна журналіста) КК України.

Усім трьом було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 16 липня суд узяв під цілодобовий домашній арешт четвертого підозрюваного у справі Михайла Базалєєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА