11:16 02.09.2019

Рябошапка звільнив Матіоса з посади заступника генпрокурора - головного військового прокурора і направив його в розпорядження Міноборони

2 хв читати
Рябошапка звільнив Матіоса з посади заступника генпрокурора - головного військового прокурора і направив його в розпорядження Міноборони

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади заступника генерального прокурора - головного військового прокурора Анатолія Матіоса, повідомляє прес-служба відомства.

"Крім того, вказаним наказом його виключено зі списків особового складу Генеральної прокуратури України та направлено у розпорядження Міністерства оборони України для вирішення питання щодо подальшого проходження військової служби", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Генпрокуратури в понеділок.

У прес-службі зазначили, що Рябошапка підписав наказ про звільнення Матіоса, керуючись законом "Про прокуратуру", Положенням про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України, "а також на підставі листа міністра оборони України від 2 вересня 2019 року".

Раніше Рябошапка заявляв про наміри здійснити "перезавантаження" прокуратури, провести переатестацію прокурорів шляхом створення системи атестаційних комісій. Крім того, за його словами, немає потреби в існуванні військової прокуратури.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №1032, яким він пропонує створити Офіс генерального прокурора замість Генеральної прокуратури України, ліквідувати Військову прокуратуру та посаду головного військового прокурора.

У законодавчій ініціативі, зокрема, замість пункту про військові прокуратури зазначено, що в разі потреби рішенням генпрокурора можуть формуватися спеціалізовані прокуратури на правах структурного підрозділу Офісу генерального прокурора, на правах підрозділу обласних прокуратур, на правах підрозділу окружних прокуратур.

Законопроект передбачає, що із закону про прокуратуру виключається пункт, що "в Генеральній прокуратурі України утворюється (на правах самостійного структурного підрозділу) Головна військова прокуратура, яку очолює заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор. На нього наказом генерального прокурора може також покладатися виконання інших службових обов'язків".

У разі ухвалення цього законопроекту в списку прокурорів органу прокуратури також буде виключено посаду заступника генерального прокурора - головного військового прокурора.

У червні 2014 року Матіоса було призначено заступником генерального прокурора України - начальником Головного управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату та нагляду за додержанням законів у воєнній сфері та затверджено членом колегії Генпрокуратури. У серпні 2014 року його призначено головним військовим прокурором України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА