17:14 06.11.2019

Існує понад 500 кримінальних проваджень, пов'язаних із компаніями "Укробронпрому" - Абромавичус

1 хв читати
Існує понад 500 кримінальних проваджень, пов'язаних із компаніями "Укробронпрому" - Абромавичус

Наразі правоохоронні органи розслідують понад 500 кримінальних проваджень, пов'язаних із підприємствами, що входять до держконцерну "Укроборонпром", повідомив гендиректор концерну Айварас Абромавичус.

"Найважливіша частина нашої роботи - виносити на світло ті кримінальні кейси, які за цей час, особливо після початку війни, відбувалися в окремих компаніях "Укроборонпрому". Наразі понад 500 кримінальних проваджень є у правоохоронних органів", - заявив Абромавичус у п'ятницю на нараді в Харкові.

Він також зазначив, що останніми роками намітилася тенденція зниження частки державного оборонного замовлення (ДОЗ), яке отримували підприємства концерну, і збільшення частки ДОЗ для приватних підприємств, зокрема пов'язаних із попередньою владою.

"Частка компаній "Укроборонпрому" в державному оборонному замовленні постійно знижується, впала практично до 30% цього року. Тоді як приватна частка збільшується... На жаль, велика частина державного замовлення, пов'язаного з приватними підприємствами, відходила до компаній, пов'язаних із минулими політиками. Ми їхні імена знаємо. Правоохоронні органи, вважаю, мають розслідувати це", - наголосив Абромавичус.

Президент України Володимир Зеленський, який проводив нараду, вимагав назвати прізвища політиків, проте Абромавичус відмовився це зробити. Натомість він назвав перелічив підприємств, які отримували ДОЗ останніми роками, - серед них "Українська бронетехніка", компанії "Богдан" і "Ленінська кузня". "Вони мали колосальний доступ до ДОЗ", - зазначив Абромавичус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА