12:17 08.11.2019

Розведення сил у Петрівському розпочнеться опівдні 9 листопада – Зайдік

2 хв читати
Розведення сил у Петрівському розпочнеться опівдні 9 листопада – Зайдік

Тристороння контактна група (ТКГ) із урегулювання ситуації на Донбасі за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) ухвалили рішення про розведення сил та засобів у Петрівському 9 листопада, заявив спецпредставник ОБСЄ у ТКГ Мартін Зайдік.

"Тристороння контактна група, за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України, погодила дату та час початку відновленого відведення сил та засобів на ділянці розведення у районі Петрівського. Відведення сил та засобів розпочнеться в суботу, 9 листопада 2019 року, о 12:00 за київським часом", - йдеться в розміщеній на сайті ОБСЄ заяві Зайдіка, яку він зробив від імені ТКГ у п'ятницю.

Як повідомлялося, розведення сил та засобів уже відбулося на двох ділянках - №1 у районі смт Станиці Луганської та №2 у районі м. Золотого Луганської області. Українська сторона раніше заявляла готовність розпочати розведення сил на ділянці Богданівка-Петрівське за умови відсутності обстрілів протягом семи діб.

Уранці 8 листопада командувач Операції об'єднаних сил (ООС) Володимир Кравченко заявив, що українська сторона готова розпочати 8 листопада о 12:00 розведення сил та засобів на ділянці Богданівка-Петрівське (Донецька область) на лінії розмежування за умови дзеркальних дій.

"Цю дату визначено з урахуванням останнього порушення режиму тиші на цій ділянці, яке було зафіксовано 30 жовтня цього року", - сказав Кравченко на брифінгу в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА