19:32 11.02.2020

Онищенко просить політичного притулку в Німеччині

2 хв читати
Онищенко просить політичного притулку в Німеччині

Колишній народний депутат України Олександр Онищенко в очікуванні рішення суду про екстрадицію на батьківщину подав заяву про надання політичного притулку в Німеччині, повідомив його адвокат Інго Міноджио (Ingo Minoggio) інтернет-виданню "Deutsche Welle".

"В Україні існує небезпека для життя і здоров'я мого підзахисного", - заявив адвокат.

Крім того, Міноджио вказав на "катастрофічні умови утримання в слідчих ізоляторах в Україні", а також на те, що "головний політичний опонент Онищенка" - п'ятий президент України Петро Порошенко - "навіть після втрати влади залишається дуже впливовим" і нібито представляє небезпеку для колишнього депутата.

Також адвокат зазначив, що в разі, якщо Німеччина не надасть притулку Онищенку, але суд відхилить український запит на екстрадицію як політично мотивований, він готовий виїхати в Росію, зазначив адвокат.

"У Олександра Онищенка є російський паспорт. А на проживання в Німеччині у нього немає. Тому ми повідомили суду, що в разі невидачі Україні йому є куди їхати - в Росію", - додав Міноджио.

Як повідомлялося, 3 грудня стало відомо, що німецькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата України Олександра Онищенка, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі антикорупційної прокуратури (САП).

"Онищенко затриманий в Німеччині, вирішується питання щодо його екстрадиції", - сказали в прес-службі САП

Раніше проект видання "Радіо Свобода" "Схеми" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомив, що 29 листопада Онищенка було затримано в Аахені (Німеччина) за запитом Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"За процедурою далі німецький суд повинен винести рішення щодо його подальшої екстрадиції в Україну, про що в запиті просили українські правоохоронці. Також суд повинен визначити Онищенку запобіжний захід на період розгляду цього питання. Дата засідання ще невідома", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в очікуванні призначення суду Онищенко перебуває під вартою.

Онищенко підозрюється правоохоронними органами України в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування". Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. Він оголошений в національний розшук 8 серпня 2016 року.

Загалом слідство встановило причетність до "газової схеми" 29 осіб. Наразі троє перебувають у розшуку. 15 обвинувальних актів щодо 25 осіб направлено до суду, з них стосовно 11 осіб набув чинності обвинувальний вирок.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА