18:46 30.03.2020

ВР дозволила "Укрспирту" виробляти сировину для антисептиків

2 хв читати
ВР дозволила "Укрспирту" виробляти сировину для антисептиків

Верховна Рада на позачерговому засіданні проголосувала за проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби Covid-19 (№3275), який, зокрема, дозволив виготовляти дезінфекційний засіб (сировину для антисептиків) на базі заводів ДП "Укрспирт".

Згідно з повідомленням "Укрспирту" в понеділок, під ці цілі працюватимуть додаткові заводи компанії.

"Сьогодні депутати проголосували за зміни до законодавства, які дають змогу закласти ціну на спирт без акцизу в виробництво дезінфекційного засобу для антисептиків", - зазначили в компанії.

До 30 квітня "Укрспирт" вироблятиме дезінфекційний засіб на базі своїх заводів.

"Процедура така: вітчизняні виробники надають нам тару, ми виробляємо спирт, проводимо його денатурацію та виготовляємо дезінфекційний засіб (за затвердженою рецептурою). Весь процес відбувається під наглядом працівників Державної податкової служби", - наводить прес-служба держпідприємства слова в. о. голови "Укрспирту" Сергія Блескуна.

Держпідприємство "Укрспирт" - великий виробник спирту і спиртовмісної продукції в Україні. Перебуває в управлінні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Його загальна виробнича потужність - понад 36 млн декалітрів на рік. Роботу забезпечує 41 виробничий майданчик, у березні 2020 року працюють десять.

Нині підприємство готують до передачі до Фонду державного майна на приватизацію.

"Укрспирт" у 2019 році наростив чистий прибуток у 1,9 раза порівняно з 2018 роком - до 40,3 млн грн. Виробництво спирту ДП впало на 5% - до 5,9 млн декалітрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА