13:13 14.04.2020

Правоохоронці контролюють входи та виходи з Києво-Печерської лаври, приміщення дезінфікують, служителі проходять медобстеження

1 хв читати
Правоохоронці контролюють входи та виходи з Києво-Печерської лаври, приміщення дезінфікують, служителі проходять медобстеження

Поліція і Національна гвардія контролюють входи та виходи з території Києво-Печерської лаври, потрапити на територію можна лише за спеціальним дозволом, повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

"Учора ми посилили карантин у Києво-Печерській лаврі, на її території виставили чотири пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру", - сказав він у вівторок на щоденному онлайн-брифінгу.

Кличко повідомив, що серед нових випадків зараження коронавірусом, зареєстрованих за минулу добу в столиці, два - в Києво-Печерській лаврі. "А також летальний випадок, про який я говорив, це монах Почаївської лаври, котрий перебував у Києво-Печерській лаврі й був госпіталізований. Цьому чоловікові було 42 роки", - розповів він.

За словами мера, в понеділок до лаври були направлені медичні бригади. Медобстеження пройшли 230 служителів лаври та 68 студентів духовної семінарії, серед них виявили хворих: двох госпіталізували, один відмовився від госпіталізації.

Кличко зазначив, що у вівторок заплановано відбір зразків для лабораторних ПЛР-досліджень у служителів Київської духовної академії та семінарії.

Також з ранку 14 квітня розпочали посилену дезінфекцію приміщень Києво-Печерської лаври.

Мер Києва знову закликав усіх жителів столиці залишатися на Великодні свята вдома. "Нам не потрібен після Великодня вибух захворюваності", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА