11:02 14.04.2011

Кияни повірять, що в столиці наводиться порядок тільки після відкриття справ проти Черновецького, Довгого і керівників "молодої команди" - Томенко

3 хв читати

"Кияни повірять, що в столиці наводиться порядок тільки після відкриття справ проти Черновецького, Довгого і керівників "молодої команди"", - вважає заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

Як заявила прес-служба депутата, у середу в програмі "Час Пік" на Радіо "Ера-Fm", говорячи про ситуацію, яка склалася в українській столиці, М.Томенко нагадав, що ще у 2006 році під час свого виступу у парламенті наголошував на тому, що родина та близькі родичі мера Києва Леоніда Черновецького контролюють всі земельні питання міста, впливають на комунальні підприємства тощо.

Політик нагадав, що майже п’ять років тому він говорив про те, що в місті Києві сформувалася така система керування, де кілька родин (зокрема, родина Черновецького, родина Довгого, родина Супруненка, родина Комарницького тощо) повністю контролюють ситуацію у місті, що мовою закону називається "політичною корупцією". М.Томенко також нагадав, що тоді на нього подали до суду, який після чотирирічної судової тяганини завершився остаточним рішенням на його користь Верховного Суду України

Також, говорячи про теперішній час, М.Томенко назвав показовим те, що на п’ятий рік після згаданих подій, "знайшлися люди, які підтвердили, що таки так: Київ розкрали. І ті люди, яких я назвав".

Говорячи про можливий варіант подальшого розвитку подій у столиці, М.Томенко сказав, що є прихильником радикальних дій. "Ми свідомі того, що Київ не міг розкрадати один Леонід Черновецький. Його розкрадав і секретар Київради, і більшіст Київради, яка голосувала, та інші люди",- зазначив він.

Тому, на переконання віце-спікера, варіант, який пропонує влада і озвучив голова КМДА Олександр Попов (створити у Київраді конструктивну більшість) є далеко не найкращим. "Коли говорять про те, що то була злочинна більшість Київради, а тепер буде конструктивна, - це важко зрозуміти. Невідомо, як можна з однієї кількості депутатів перетворити злочинну більшість у конструктивну", - наголосив М.Томенко.

Однак, незважаючи на це, він назвав очевидним, що найближчим часом буде спроба зняти секретаря Київради та створити нову більшість

"Я вважаю, що це шлях, який лише частково вирішує київське питання", - підсумував М.Томенко.

На його думку, правильно було б провести перевибори і міського голови, і Київради, бо вона так само відповідальна за те, що відбувалося у столиці протягом останніх років. М.Томенко нагадав, що він зареєстрував у парламенті постанову про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови, однак її не підтримала більшість. Однією з причин такого рішення Віце-спікер назвав те, що Парія регіонів побоюється виборів у столиці через відсутність сильного кандидата на посаду міського голови та низький рейтинг партії у місті.

Водночас, говорячи про радикальний сценарій дій, політик наголосив, що коли вже президент через О.Попова, якого він призначив, каже про те, що Київ розкрали на 70 мільярдів, "то не треба "другий ешелон" запрошувати до прокуратури. Треба запрошувати Л.Черновецького, О.Довгого, всіх заступників тощо". "Бо виходить так, що є "злодії в політичному законі", яких ніхто не чіпає, а є "другий ешелон" - "неправильних" злодіїв. Кияни повірять, що у столиці наводиться порядок, лише після відкриття кримінальних справ проти Л.Черновецького, О.Довгого та інших керівників "молодої команди", - наголосив М.Томенко.

Резюмуючи, М.Томенко ще раз наголосив, що залишається прибічником радикального варіанту: вся київська влада має піти у відставку, і відбуваються позачергові вибори. Однак, на його переконання, найімовірніше у столиці буде створено нову більшість, і влада намагатиметься показувати, що вона наводить порядок у місті для того, щоб на планових виборах спробувати провести на посаду міського голови свого кандидата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

Членство в НАТО є життєво важливим для української державності - Порошенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА