19:35 10.06.2020

Ткаченко розпорядився підготувати подачу документів до Мінфіну на виділення Національному центру Довженка 8,6 млн грн

1 хв читати
Ткаченко розпорядився підготувати подачу документів до Мінфіну на виділення Національному центру Довженка 8,6 млн грн

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко дав розпорядження підготувати подачу документів до Міністерства фінансів на виділення коштів у повному обсязі Національному центру Довженка.

"Провели нараду присвячену фінансуванню Центру Довженка. До діалогу запросили усі сторони: Івана Козленка, як керівника Центру, представників Держкіно, Міністерства фінансів та депутатів профільного комітету. Для відновлення роботи Довженко-центру потрібно 8,6 млн грн. Аргументи Івана Козленка щодо цієї суми - обґрунтовані. З одного боку, сума базується на планах центру за 2019 рік, а з іншого - через кризу пандемії та повну зупинку діяльності його доходи від оренди впали на 15-20%", - написав Ткаченко на сторінці у Facebook у середу ввечері.

У зв'язку з цим міністр дав розпорядження щодо підготовки подачі документів до Мінфіну на виділення коштів у повному обсязі.

За словами Ткаченка, паспорт бюджетної програми вже готується і буде погоджений. "Щойно отримаємо гроші від Мінфіну, перейдемо до визначення поетапної стратегії виходу центру з фінансової кризи", - наголосив міністр.

Як повідомлялося, 28 травня ДП "Національний центр Олександра Довженка" заявило про настання стану неплатоспроможності. Після цього гендиректор Наццентру Іван Козленко заявив про одностороннє розірвання свого контракту у зв'язку з недостатнім фінансуванням підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА