19:59 24.09.2020

Суд засудив до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік двох учасників заворушень у Нових Санжарах

2 хв читати
Суд засудив до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік двох учасників заворушень у Нових Санжарах

Новосанжарський районний суд Полтавської області на засіданні 23 вересня ухвалив вироки двом учасникам масових заворушень, які сталися в Нових Санжарах у лютому 2020 року.

"Вироками суду на підставі затверджених угод про визнання винуватості обвинуваченим призначено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України громадян К. та П. звільнено від відбування покарання з випробувальним строком на один рік", - повідомляє прес-служба суду.

Як встановив суд, засуджені брали участь у мітингах у Нових Санжарах 20 лютого 2020 року, протестуючи проти розміщення в медичному центру Національної гвардії України "Нові Санжари" українців та іноземців, евакуйованих з китайського міста Уханя, для проходження карантину. Близько 19:00 мітинги переросли в масові заворушення і сутички з правоохоронцями.

"П. та К., нехтуючи діючими загальноприйнятими правилами та нормами поведінки в суспільстві, активно протидіяли представникам влади, із застосуванням предметів, що використовуються як зброя, а саме киданням каміння та цегли у працівників правоохоронних органів, тим самим перешкоджали організованій колоні автобусів, які перевозили евакуйованих із КНР громадян та яких супроводжували службові автомобілі правоохоронних органів з проблисковими вогнями", - йдеться в повідомленні.

У результаті дій засуджених та інших учасників заворушень, кримінальні провадження стосовно яких виділені в окремі провадження, і невстановлених наразі осіб п'ять поліцейських отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості.

"Вирок суду направлено до Єдиного державного реєстру судових рішень (справи №542/534/20, №542/488/20). Судові рішення не набрали законної сили", - зазначають у суді.

Як повідомлялося, з китайського Уханя евакуювали 45 українців, серед яких сім'я із 8-річним сином, молоде подружжя, 20-річні студенти, а також 27 іноземців.

20 лютого стало відомо, що евакуйованих із Китаю розмістять у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

Місцеві жителі протестували проти такого рішення. Проїзду автоколони намагалися перешкодити. 24 найбільш агресивних громадян доправили в територіальні відділи Нацполіції. Згодом 23 затриманих відпустили додому.

Ще один затриманий, який п'яним сів за кермо автомобіля "Нива" і наїхав на нацгвардійців, залишився під вартою.

Щодо заворушень у Нових Санжарах 20 лютого було розпочато кримінальні провадження за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА