11:08 09.12.2020

"Укрпошта" просить кіберполіцію розслідувати факт шахрайської розсилки від імені компанії

2 хв читати
"Укрпошта" просить кіберполіцію розслідувати факт шахрайської розсилки від імені компанії

Служба інформаційної безпеки "Укрпошти" звернулася до правоохоронних органів і кіберполіції з метою зупинити поширення фішингових повідомлень, розісланих шахраями нібито від імені компанії, і заблокувала шахрайські сайти для збору даних банківських карток.

"5 грудня до контакт-центру "Укрпошти" надійшла низка звернень клієнтів щодо електронних листів, начебто від імені "Укрпошти". У листі йшлось про те, що потрібно сплатити додаткове мито у розмірі 2,15 грн для отримання міжнародного відправлення. За вказаним у листі посиланням користувачі потрапляли на фальшивий сайт, який імітує офіційну інтернет-сторінку "Укрпошти", для здійснення додаткової оплати. Насправді таким чином шахраї збирали дані банківських карток для подальшого незаконного зняття коштів", - наголошується в повідомленні "Укрпошти" в середу.

"Укрпошта" вже звернулася до правоохоронних органів і кіберполіції та заблокувала шахрайські сайти для збору даних банківських карток.

Компанія просить клієнтів бути уважними і не зазначати своїх даних на неперевірених ресурсах, а також уточнює, що витоку бази даних не було.

Служба інформаційної безпеки компанії проаналізувала звернення до контакт-центру і виявила, що більшість одержувачів фішингових листів мали пошту на доменах meta.ua та i.ua.

"Укрпошта" радить користувачам, які створили свої електронні адреси за допомогою названих майданчиків, бути особливо обережними та перевіряти листи, які вони отримують від невідомих адресантів. Зараз правоохоронні органи з’ясовують всі деталі щодо шахрайства та підробки електронної адреси компанії", - наголошується в повідомленні.

У компанії також наголосили, що єдиний вірний сайт державного поштового оператора "Укрпошта" - ukrposhta.ua.

Компанія також просить користувачів повідомляти про кожен новий випадок отримання підозрілих листів відповідні структури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА