18:28 25.12.2020

Порошенко в річницю нападу на Чорновіл: прихильники Януковича чинять розправу над учасниками Революції гідності

2 хв читати
Порошенко в річницю нападу на Чорновіл: прихильники Януковича чинять розправу над учасниками Революції гідності

Прихильники екс-президента України Віктора Януковича повертаються до влади в країні та чинять розправу над учасниками Революції гідності, заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Сім років тому в ніч з 24 на 25 грудня посіпаки Януковича звіряче побили Тетяну Чорновіл. Вона дивом залишилася живою. Вбивали її, а не вона, як це зараз намагається видати "Феміда" 95-го кварталу", - написав Порошенко в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, чинна влада повернула на керівні посади в країні прихильників Януковича, які мстять активістам Революції гідності.

"Пам'ятаєте огидний і нелюдський жарт, чи можна видобувати електрику, якщо протестувальників у вовняному одязі бити ебонітовими паличками. Зеленський і досі не знайшов у собі мужності вибачитися за цю мерзоту перед учасниками Революції гідності. Це він повернув на владні посади одіозних людей Януковича, які зараз мстяться і чинять розправу над героями Майдану. Це він на вимогу Путіна зняв з лави підсудних "беркутів", які розстрілювали героїв", - нагадав Порошенко.

"Я захоплююся силою духу Тетяни - вона завжди була і нині є людиною мужньою і незламною. У ту жахливу ніч вона вижила, вистояла і, всупереч планам злочинців, продовжила боротьбу за правду", - додав він.

Як повідомлялося, Чорновіл побили в ніч на 25 грудня 2013 року. За даними правоохоронців, журналістка їхала у власному автомобілі, її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Зловмисники побили Чорновіл.

Причетними до побиття Чорновіл слідство назвало шість осіб, безпосередньо били активістку Сергій Котенко та Роман Залюбовський. Один із причетних - Андрій Зінченко - був оголошений в розшук і затриманий в РФ. Його видачі Україна домагалася півроку, проте російська прокуратура прийняла рішення відпустити його і надати тимчасовий притулок в Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА