13:06 10.02.2021

У Раді пропонують заборонити встановлення прапорів іноземних держав на фасадах адмінбудівель

2 хв читати
У Раді пропонують заборонити встановлення прапорів іноземних держав на фасадах адмінбудівель

Група народних депутатів пропонує заборонити встановлювати прапори іноземних держав на фасадах і в приміщеннях адміністративних будівель, де працюють ради та їхні виконавчі органи.

Відповідний законопроект №5049 "Про внесення змін до закону "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо використання державних символів України та символів іноземних держав органами місцевого самоврядування" група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді 8 лютого, повідомляє сайт парламенту.

Законопроект пропонує внести зміни до закону про місцеве самоврядування, які уточнюють, що на фасадах і в приміщеннях адміністративних будівель, де працюють ради та їхні виконавчі органи, а також на фасадах підприємств, установ і організацій, які перебувають у комунальній власності органів місцевого самоврядування, встановлюється державний прапор України.

Згідно з запропонованими змінами, встановлення прапорів іноземних держав на фасадах і в приміщеннях адмінбудівель, де працюють ради та їхні виконавчі органи, забороняється, крім випадків, коли там перебувають офіційні делегації, групи або посадовці іноземних держав.

Зміни також забороняють встановлення прапорів іноземних держав на фасадах підприємств, установ і організацій, які перебувають у комунальній власності органів місцевого самоврядування.

Народні депутати також пропонують, щоб перша й усі подальші сесії сільської, селищної, міської, районної в місті, районної та обласної рад розпочиналися внесенням державного прапора України, яке супроводжується виконанням державного гімну.

Згідно з запропонованими новелами, кожне пленарне засідання сесії сільської, селищної, міської, районної в місті, районної та обласної ради розпочинається і завершується виконанням державного гімну України.

Зміни також передбачають, що виконання іноземних державних гімнів під час проведення засідань місцевих рад забороняється, крім випадків, коли в таких засіданнях беруть участь офіційні делегації, групи або посадовці іноземних держав.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА