15:43 26.05.2021

Повідомлень про нестандартну ситуацію під час перебування літака Ryanair Афіни-Вільнюс на території України не було - "Украерорух"

2 хв читати
Повідомлень про нестандартну ситуацію під час перебування літака Ryanair Афіни-Вільнюс на території України не було - "Украерорух"

Під час виконання транзитного рейсу авіакомпанії Ryanair з Афін до Вільнюса органи обслуговування повітряного руху "Украероруху" не отримували жодних повідомлень про нестандартну ситуацію на борту і запитів на зміну плану польоту, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова підприємства Андрій Ярмак.

"Під час виконання транзитного рейсу авіакомпанії Ryanair з Афін до Вільнюса у повітряному просторі України, що відбувся 23 травня 2021 року, надання аеронавігаційного обслуговування здійснювалося згідно з поданим планом польоту та відповідно до встановлених правил та процедур. Повідомлень про нестандартну ситуацію на борту літака та запитів на зміну плану польоту до органів обслуговування повітряного руху "Украероруху" з жодних джерел не надходило", - сказав він.

За його словами, протягом 25-хвилинного перебування літака у Львівському районі польотної інформації радіопереговори екіпажу з диспетчерами управління повітряним рухом відбувалися у штатному режимі, як це передбачено стандартами та рекомендованою практикою ІКАО.

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, був екстрено посаджений в аеропорту Мінська через сигнал про мінування. Для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29.

На борту лайнера перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич. Його затримали.

У ЄС та США засудили примусове приземлення в Мінську літака Ryanair, зажадавши звільнення Протасевича. ЄС заборонив польоти білоруських авіакомпаній через свою територію і рекомендував європейським авікомпаніям утриматися від польотів через Білорусь. Близько десяти європейських авіакомпаній повідомили про відмову від польотів через територію республіки.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС та США не визнають законно обраним, відкинув твердження про те, що літак авіакомпанії Ryanair був змушений до посадки в Мінську винищувачем МіГ-29 і що екіпаж та пасажирів літака насильно утримували в аеропорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нейтральності в тому, що хтось окупант, а хтось – жертва, не може бути - Зеленський

В ОДЕСІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - МЕР

Мішель підтвердив Зеленському свою участь у Саміті миру та закликав усіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля

ДБР завершило розслідування у справі про привласнення продуктів харчування для військових майже на 6 млн грн

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА