07:44 08.06.2021

Слідчим у США вдалося повернути мільйони доларів викупу, виплаченого хакерам після кібератаки на Colonial Pipeline

1 хв читати
Слідчим у США вдалося повернути мільйони доларів викупу, виплаченого хакерам після кібератаки на Colonial Pipeline

Американські слідчі змогли повернути частину викупу, виплаченого хакерам після кібератаки на оператора паливопроводу Colonial Pipeline, повідомляють у понеділок американські ЗМІ з посиланням на Мін'юст США.

За інформацією міністерства, вдалося повернути близько $2,3 млн, які були передані хакерам в криптовалюті. У Мін'юсті США пояснили, що, за даними влади, це - істотна частина грошей, які оператор Colonial Pipeline виплатив кібершахраям, які атакували його системи.

Раніше про цей успіх Мін'юсту повідомив із посиланням на джерела телеканал CNN.

"Слідчі США повернули мільйони доларів у криптовалюті, виплачені як викуп хакерам, чия кібератака призвела до паралізації роботи ключового паливопроводу на східному узбережжі США в минулому місяці", - йшлося в повідомленні телеканалу.

7 травня хакерською атакою була паралізована робота паливопроводу Colonial Pipeline, яким доставляють пальне з Техасу на східне узбережжя США. 11 травня компанія-оператор оголосила про поступове відновлення роботи. Однак пізніше Colonial Pipeline підтвердив факт виплати викупу хакерам у розмірі $4,4 млн. Влада США вважає, що на кілька днів роботу трубопроводу паралізувало угруповання DarkSide. У Вашингтоні вважають, що самі хакери нібито живуть у Росії, проте при цьому не мають відношення до влади РФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА