20:10 16.06.2021

ФДМ сподівається оголосити конкурс з відбору радника з продажу обленерго в червні

2 хв читати
ФДМ сподівається оголосити конкурс з відбору радника з продажу обленерго в червні

Фонд держмайна готовий оголосити конкурс з відбору радника з приватизації обленерго, які залишилися у держави, щойно Мінекономіки делегує своїх представників до конкурсної комісії, і очікує, що це станеться цього місяця, повідомив глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

У бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах форуму "Украіна.30" він нагадав, що це буде перший конкурс, в якому переможця буде відібрано в два етапи - з попередньою кваліфікацією, щоб забезпечити відбір дійсно якісних інвестбанків і аудиторів.

Під час форуму ФДМ представив оновлений графік приватизації, в якому продаж чотирьох обленерго ("Миколаїв-", "Харків-", "Запоріжжя-" і "Хмельницькобленерго") запланований на лютий 2022 року, тоді як ще два обленерго, які залишаються у держави ("Тернопіль-" і "Черкасиобленерго"), поки відсутні.

"Два ще не можемо поставити в графік, тому що не сильно розуміємо, яке ухвалять рішення інші органи влади, які від нас не залежать", - пояснив Сенниченко.

Він нагадав, що в "Черкасиобленерго" ФДМ управляє 46% акцій, а ще 25% перебувають в управлінні ПрАТ "Українська енергозберігаюча сервісна компанія" ("УкрЕСКО"), і ці два пакети треба об'єднати.

"Скільки не ходимо до Мінфіну, пропонуємо варіанти, вони кажуть, що так не виходить. Ми говоримо - запропонуйте, але пропозицій не отримуємо", - описав глава ФДМ поточну ситуацію.

Як повідомлялося, до приватизації готуються пакети акцій по 70% "Хмельницьк-" і "Миколаїв-", 65% - "Харків-", 60,25% - "Запоріжжя-" і 50,99% "Тернопільобленерго".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА