17:24 23.10.2021

Facebook звинуватив українського хакера в розкраданні та продажу даних 178 млн користувачів соцмережі

2 хв читати
Facebook звинуватив українського хакера в розкраданні та продажу даних 178 млн користувачів соцмережі

Компанія Facebook 21 жовтня подала до суду на українського хакера, який скомпілював і продав загальнодоступні дані 178 млн користувачів соцмережі на спецфорумі.

Згідно з судовими документами, оприлюдненими Business Insider, в період з січня 2018 року до вересня 2019 року обвинувачений Олександр Солонченко, також відомий під ніком Solomame, отримав доступ до загальнодоступної інформації (ідентифікатор користувача Facebook і номер телефону) приблизно 178 млн користувачів Facebook, використавши комп'ютерну програму для подачі автоматичних запитів на комп'ютери Facebook

У позові Facebook також наголошується, що починаючи з жовтня 2020 року Солонченко займався торгівлею даними на RaidForums - онлайн-торговельному майданчику, який використовують для продажу і поширення зібраних, вкрадених і витеклих даних.

"Із 2020 року Солонченко продавав вкрадені або витягнуті дані з найбільшого комерційного банку України, найбільшої приватної служби доставки в Україні та французької компанії з аналізу даних. У травні 2021 року Солонченко також продав дані, які він отримав із Facebook у період з січня 2018 року до вересня 2019 року, а саме ідентифікатори користувачів Facebook і номери телефонів", - наголошується в позовній документації.

На думку Facebook, хакер порушив "умови надання послуг" і "умови платформи", які забороняють користувачам компанії робити що-небудь незаконне з її даними, отримувати дані за допомогою автоматизованих засобів і надавати їх третім особам без схвалення Facebook.

У своїй скарзі Facebook попросив федеральний суд про розгляд справи судом присяжних, заборону на використання Солонченком його продуктів або продажу отриманих від нього даних, а також про виплату відшкодування збитку.

"Facebook зазнав збитків, пов'язаних із зусиллями і ресурсами, які він використовував для розслідування, виправлення і реагування на поведінку Солонченка, як описано в цій скарзі, в сумі, яка буде визначена в суді, і перевищує $75", - наголошується в позовній документації.

Соцмережа також вимагає заборонити Солонченку доступ до Facebook і продуктів Facebook, а також продавати або поширювати дані будь-якого роду, отримані або імовірно отримані з Facebook або його продуктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА