20:49 05.11.2021

Порошенко зустрівся з Павловським відразу після звільнення генерала з-під варти

3 хв читати
Порошенко зустрівся з Павловським відразу після звільнення генерала з-під варти

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко зустрівся з Ігорем Паловським і його дружиною відразу після звільнення генерала з-під варти.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", на зустрічі також були присутні керівник штабу партії Олександр Турчинов, народні депутати Ірина Геращенко та Ростислав Павленко.

"Звичайно, ми не могли залишитися осторонь. Я дуже зрадів, коли "Справа громад" як громадська організація, "Брати по зброї" як ветеранська організація, "Європейська солідарність" і наша фракція як політична організація – не залишилися байдужими всі. Декілька днів тому Олександр Валентинович підходить до мене і каже: "Я хочу, щоб ви знали, я перерахував 100 тисяч на генерала Павловського. Майже 6300 українців хто скільки міг –  як у біблійній притчі вдовиця, яка дає лепту, найдрібнішу монету, але вартує вона більше, ніж гори золота", - сказав Порошенко.

У свою чергу Павловський подякував Порошенку та всім небайдужим українцям за підтримку.

"Найголовніше в цій ситуації – це підтримка. Підтримка бойових побратимів, друзів, керівництва, яке, я вважаю, на той час витримало найбільшу навалу. Як Російської Федерації, так і економічну кризу... Я дуже вдячний побратимам. Вдячний політичній силі "Європейська солідарність". Я не хочу казати, що це партія. Я хочу сказати, що це – сила. Тому що ми все рівно переможемо. Ми переможемо цю ганьбу, яку вони пишуть у своїх підозрах", - наголосив він.

Як повідомлялося, Павловського відпустили з-під варти після внесення 18 млн грн застави, повідомив адвокат Ростислав Кравець.

У свою чергу прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР) пізніше повідомила, що заставу також було внесено за директора "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру. Третій підозрюваний залишається під вартою.

Згідно з інформацією бюро, найближчим часом досудове розслідування у цій справі буде завершено, а матеріали кримінального провадження направлено на розгляд до суду.

Печерський райсуд Києва 12 липня обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 475 млн грн Павловському у справі про постачання військової техніки низької якості.

У Державному бюро розслідувань наголосили, що суд обрав запобіжний захід уже четвертому підозрюваному у справі. 29 вересня Апеляційний суд відхилив скаргу захисників Павловського та залишив його під вартою з альтернативою застави майже 40 млн грн. Пізніше суму застави зменшили до 18 млн грн.

4 листопада збір коштів для внесення застави завершився: 2 млн 100 тисяч грн із загальної суми зібрали українські громадяни, ще 15,9 млн грн вніс Фондом сім'ї Петра Порошенка.

Раніше ДБР повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" (Київ) і Міноборони, зокрема Павловському, через постачання військової техніки низької якості.

"Голова правління "Кузні на Рибальському" підмовив заступника міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Представник міністерства дав вказівку підлеглим керівникам одного з департаментів Міноборони безперешкодно укласти державний контракт на будівництво катерів саме із зазначеним ПрАТ", - повідомив начальник слідчого відділу ДБР Олег Гриняк.

Крім того, за даними ДБР, було здійснено закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва "Богдан Моторс", які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися у Збройних силах.

Сума збитків за двома епізодами, за даними слідства, становить понад 475 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА