15:14 18.11.2021

Рада має намір запустити всеукраїнську програму водозабезпечення на 2022-2026 роки

2 хв читати

Верховна Рада планує запустити загальнодержавну цільову соціальну програму із забезпечення українців водою шляхом розвитку та реконструкції у 2022-2026 роках систем централізованого водопостачання та водовідведення у населених пунктах у всій Україні, її загальна вартість оцінюється у 57 млрд грн.

Відповідний законопроект №5723 "Про Загальнодержавну цільову соціальну програму "Питна вода України" на 2022 - 2026 роки" у першому читанні на засіданні парламенту у четвер підтримали 328 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Наявне питання забезпечення українців якісною питною водою планується вирішити шляхом будівництва, реконструкції або капремонту водозабірних, водопровідних та очисних споруд, водопровідних мереж та водовідводів, будівництва та встановлення станцій доочищення питної води, створення лабораторій з контролю якості питної води та стічних вод.

Згідно з додатком до документа, на території країни в 2022-2026 роках планується збудувати або реконструювати 290 водозабірних будівель, 280 водопровідних та очисних споруд, 79 установок доочищення питної води, 1,1 тис. водопровідних та водовідвідних мереж, а також запустити п'ять лабораторій з контролю якості питної води.

Фінансування програми планується коштом держбюджету України, зокрема державного фонду регіонального розвитку, державного фонду розвитку водного господарства та субвенції на виконання інвестиційних проектів; коштом місцевих бюджетів; коштом підприємств водопостачання та водовідведення; зовнішніх та внутрішніх запозичень, грантів міжнародних організацій, коштом міжнародних програм, благодійних внесків.

"Орієнтовний обсяг фінансування програми становить 28,59 млрд грн, з яких коштом із державного бюджету – 16,95 млрд грн, із місцевого бюджету та інших джерел – 11,64 млрд грн. Обсяг видатків, необхідних для виконання програми визначається щорічно з урахуванням можливостей державного та місцевих бюджетів під час формування їх показників", - зазначено у додатку до законопроекту.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, реалізація програми водозабезпечення дасть змогу споживачам отримати якісні послуги централізованого водовідведення та очищення стічних вод, а підприємства галузі, що надають послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, отримають збільшення прибутку від своєї діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА